В поредна хватка влязоха бившите управляващи от ГЕРБ и служебният

...
В поредна хватка влязоха бившите управляващи от ГЕРБ и служебният
Коментари Харесай

ГЕРБ обвини Бойко Рашков в предизборна кампания. Той: Губят и говорят несвързано

В поредна хватка влязоха някогашните ръководещи от ГЕРБ и служебният вътрешен министър Бойко Рашков към часа на оповестяването на прогнозните резултати от предварителния парламентарен избор, съгласно които партията на Бойко Борисов печели, само че с дребна преднина пред тази на Слави Трифонов " ИТН ", като още не са регистрирани бюлетините от чужбина.

Малко преди 20 часа, когато публично завършва изборния ден, на ексклузивен брифинг от ГЕРБ упрекнаха Бойко Рашков, че правел акция в интерес на едни партии и такава против ГЕРБ и ще изискат да му бъде потърсена отговорност. Той пък им отвърна, че от партията на Борисов приказват несвързани и безсмислени неща, тъй като губят политическа почва под краката си.

Според Тома Биков за пръв път в новата демократична история министърът на вътрешните работи излиза да прави акция в интерес на избрани политически сили и в ущърб на други - в тази ситуация на ГЕРБ. " Ввместо да провежда изборния ден, служебният вътрешен министър дава изявление в медия, в която посочва поименно ГЕРБ и пропагандира в интерес на други партии. През последните два месеца той мачкаше по всички вероятни способи нашите членове и симпатизанти и все пак не получи стремежи резултат ", сподели Биков.

" Не може министър на вътрешните работи да взе участие в студио преди края на изборния ден ", съобщи зам.-председателят на партията Даниел Митов.

" Този човек е рисков за демокрацията и ние ще му търсим отговорност още на следващия ден ", сподели Биков. От думите му стана ясно, че ще подаде тъжба в ЦИК. А още в първия ден на 46-то Народно заседание ГЕРБ ще извика Рашков в Народното събрание за чуване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР