В поредица от гръмки изявления, направени от главния изпълнителен директор

...
В поредица от гръмки изявления, направени от главния изпълнителен директор
Коментари Харесай

Следващото поколение продукти на NVIDIA също ще се произвежда от TSMC

В поредност от гръмки изказвания, направени от основния изпълнителен шеф и създател на NVIDIA Дженсън Хуанг през последните дни, се загатва ползата на управлението на компанията да употребява контрактните услуги на Intel за произвеждане на чипове, посредством използването на авангардна литография. По време на визитата си в Тайван, изпълнителният шеф на NVIDIA посочи, че идващото потомство артикули на марката ще се създава от локалната компания TSMC.

Това заяви Reuters, който се опита да проучва всички скорошни мнения, направени от създателя на NVIDIA по отношение на зависимостта от TSMC и Тайван в частност. Признавайки желанието си да разчита на TSMC за идващото потомство артикули на NVIDIA, ръководителят на втората компания добави, че ще бъдат положени старания за диверсификация на източниците за доставка на артикули. Предишните години това нормално означаваше съдействие със Samsung Electronics, само че този път сходни разяснения не бяха направени.

Отговаряйки на въпроси на присъстващите на събитието в Тайван, Дженсън Хуанг призна, че по време на престоя си на острова постоянно се е чувствал убеден в надеждността на веригите за доставки. Той е добавил още, че поръчките на NVIDIA се разпределят сред разнообразни предприятия на TSMC, а този в развой на създаване в Аризона също ще доставя артикули от тази марка. Само това разрешава на ръководителя на NVIDIA да повярва, че веригите за доставки на компанията са много разнородни и надеждни.

В края на тази седмица ръководителят на компанията също има намерение да се срещне с представители освен на TSMC, само че и на Foxconn, който е главен производител на контрактна електроника. По време на визитата си в Тайван, Хуанг също се е срещнал за бизнес обяд с създателя на TSMC Морис Чанг, който се отдръпна от компанията, само че желае да показа вижданията си за пътя на световната полупроводникова промишленост. TSMC, съгласно Хуанг, е компания от международна класа и с голям индустриален потенциал и невероятна еластичност. „ Процесът на диверсификация в разнообразни географски региони е част от отличната тактика на TSMC, което прави компанията част от личната тактика на NVIDIA за многообразие и остатък “ – сподели Йенсен Хуанг. Дори високата степен на взаимозависимост от Тайван не го кара да се тревожи за сигурността на веригите за доставки, както означи по-рано. В същото време, изпълнителният шеф на NVIDIA е отказал да анонсира идното си пътешестване до Китай.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР