В популярната култура и фитнес индустрията битуват много митове и

...
В популярната култура и фитнес индустрията битуват много митове и
Коментари Харесай

5 развенчани мита за здравето и фитнеса

В известната просвета и фитнес промишлеността битуват доста легенди и много хора попадат в клопката, вярвайки сляпо в тях, написа Visualistan.

Ако някой ви каже, че органичната храна е най-хубавата за събаряне на килограми, вие най-вероятно ще му повярвате, само че не трябва да го вършиме просто по този начин. Да знаете истината за митовете е един от основните фактори, водещи до здравословен живот.

Мит 1 - Ако сте тежки, значи сте дебели

Особено когато започнете да упражнявате нещо, в действителност е напълно обикновено да качите малко тегло. Тренировките подтикват тялото за основаването на мускули и подобряването на метаболизма. Тези мускули съдържат доста вода, която на собствен ред тежи много.

Освен това от време на време може да получите инфектиране, което води до задържане на вода в първите няколко седмици от тренировките. Ето за какво въобще не е извънредно да качите килограми. Мускулите са и много по-плътни от мазнината, което значи, че колкото повече мускули имате, толкоз по-тежки може да бъдете; това обаче не значи, че сте дебели.

Мит 2 - Консумирането на плодове ви прави здрави

Зеленчуците имат по-малко калории от плодовете, а също така захарта в плодовете е най-вече фруктоза, която се складира в черния дроб, а не в мускулите. По-добре е да ядете зеленчуци, в сравнение с плодове, защото плодовете в действителност пречат на отслабването в дълготраен проект.

Мит 3 - Солта е нездравословна за вас

Солта е минерал и като всички други минерали, тя е значима за здравето ви. Ако равнището ѝ в организма е ниско, тялото понижава потенето до най-малко, с цел да задържи дребното сол, която има. Диетата с умерено количество сол разрешава на организма да освобождава ненужното количество по-добре, като и има позитивно въздействие върху броя на електролитите.

Мит 4- Органичната храна е най-хубавата за намаляване

Без значение какъв брой органични могат да бъдат някои артикули, всички те съдържат калории. Те са по-здравословни в смисъл, че не са обработвани с пестициди и химикали, само че преяждането си е преяждане, даже в случай че продуктите са органични и те ще качат килограмите ви.

Мит 5 - Диетичната сода ви прави дебели

Диетичните питиета не съдържат хранителни субстанции, заради което нямат и калории. Диетичните артикули като сода и други газирани питиета няма да покачат тежестта, само че могат да ви накарат да се чувствате издути и да усещате дискомфорт в стомаха. Това обаче надалеч не е същото, като натрупването на телесна маса.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР