В понеделник започва ремонтът на Тракия между Оризово и Стара

...
В понеделник започва ремонтът на Тракия между Оризово и Стара
Коментари Харесай

В понеделник започва ремонтът на Тракия“ между Оризово и Стара Загора

В понеделник стартира ремонтът на " Тракия " сред Оризово и Стара Загора . Това заяви в ефира на Нова телевизия инж. Иван Досев, член на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура ".

Той разясни, че се планува ремонтът да завърши края на октомври, началото на ноември. Ако времето разреши по-късно строителните работи в посока Бургас ще продължат в 40-километровия сектор, в който ремонтът ще е по-сложен и ще отнеме по-дълго време. По време на ремонта, трафикът ще минава в двете посоки в платното за София. Когато приключи ремонтът на платното за Бургас, през идната година ще се ремонтира и платното за столицата.

Строителните действия ще бъдат изпълнени от сдружението " Автомагистрали ", с което Агенция " Пътна инфраструктура " има подписан контракт по Закон за обществените поръчки за поддържане на автомагистрала " Тракия ", изясни инж. Досев. Той уточни, че прогнозната стойност от 89 млн. лева на ремонта на платното за Бургас е на база пазарните цени на материалите и труда.
 Ремонт затруднява придвижването на Аспарухов мост
Ремонт затруднява придвижването на Аспарухов мост

Движението по моста остава в една лента най-малко до края на септември

По мотив положението на Аспаруховия мост във Варна инж. Досев уточни, че с цел да се отхвърлят всевъзможни подозрения и спекулации е предоставено правенето на самостоятелна експертиза за здравината на структурата на оборудването и сега се прави ревизия на терен. Тя се прави от външни специалисти и преподаватели от Университета за архитектура, строителство и геодезия и от Висшето строително учебно заведение " Любен Каравелов ".

Очакваме идната седмица да излязат с отчет и умозаключение за положението на структурата на оборудването , уточни Досев. Той подсети, че през предходната година е правено проучване от Института по пътища и мостове към АПИ и заключението е, че той не е градивно рисков и на този стадий няма причина за терзание за здравината на оборудването.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР