Под патронажа на държавния глава във в.к. Ривиера до Варна

...
Под патронажа на държавния глава във в.к. Ривиера до Варна
Коментари Харесай

Под патронажа на президента ще се проведе Международна ядрена конференция

Под патронажа на президента във в.к. " Ривиера " до Варна ще се организира обичайна Международна нуклеарна конференция „ Българската атомна енергетика – национална, районна и международна енергийна сигурност “. Това заяви прессекретариатът на президента. Държавният глава ще приветства участниците във форума. Събитието се провежда годишно от Българския атомен конгрес (БУЛАТОМ), в който членуват инженерингови и строителни компании, както и специалисти в региона на нуклеарната енергетика. Румен Радев ще бъде придружаван от брачната половинка си Десислава Радева.

В работа на конференцията са поели ангажимент за персонално присъединяване Владимир Малинов - длъжностен министър на енергетиката, Цанко Бачийски - ръководител на Агенцията за нуклеарно контролиране (АЯР), Ангелин Цачев - изпълнителен шеф на Електроенергийния систематичен оператор (ЕСО) и Валентин Николов - изпълнителен шеф на АЕЦ „ Козлодуй “, показват уредниците на интернет страницата си.

В първия ден на форума ще бъдат показани отчети от посланици/представители на дипломатическия корпус в България от страните, в които се развива нуклеарна енергетика. Докладите ще включват информация за аргументи, нужда и цели за развиването на нуклеарната енергетика, положението на нуклеарната енергетика и статус на плановете за създаване на нови мощности, както и дълготрайни проекти за развиването на нуклеарната енергетика – национални тактики.

Сдружението Български атомен конгрес (БУЛАТОМ), учредено през месец юни 2001 година, е неправителствена организация, в която членуват инженерингови и строителни компании, компании снабдители на съоръжение, физически лица – специалисти в региона на нуклеарната енергетика, демонстрира информация на интернет страницата му.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР