В понеделник в социалните мрежи изключително бързо се разпространи фалшива

...
В понеделник в социалните мрежи изключително бързо се разпространи фалшива
Коментари Харесай

Генерирана от AI снимка на експлозия в Пентагона “взриви“ интернет и срина борсите

В понеделник в обществените мрежи извънредно бързо се популяризира подправена фотография на детонация в Пентагона,генерирана от изкуствен интелект, което провокира всеобщо комплициране измежду потребителите и временен спад на тържищата на фондовия пазар в Съединени американски щати, осведоми New York Post.

Фалшивата фотография, на която се вижда пушек, излизащ от Пентагона, беше споделена от съветска държавна медия и други сметки дружно с изказванията, че в постройката е имало детонация. По-късно медията изтри изображението.

Пожарната работа на окръг Арлингтън бързо разгласява известие в Twitter, в което развенчава подправената фотография.

" @PFPAOfficial и ACFD са осведомени с разпространенотов обществените мрежи известие за детонация наоколо до Пентагона ", се споделя в туита. " В Пентагона или наоколо до него НЯМА детонация или случай и няма непосредствена заплаха за обществеността. "

Американските акции за малко паднаха, когато фотографията беше публикувана, само че бързо се възвърнаха, откакто бе разкрито, че изображението е машинация. Към обяд по Гринуич промишленият показател Dow Jones се намали с към 50 пункта, до момента в който софтуерният Nasdaq и необятният S&P 500 се търгуваха с леко покачване.

Някои консуматори акцентираха, че подправената фотография на Пентагона има ясни признаци на операция с изкуствен интелект, в това число изкривени сектори от оградата.

Уплахата в обществените мрежи ще подхрани опасенията на критиците, които настояват, че усъвършенстваните системи за изкуствен интелект ще разрешат на зложелателите по света да популяризират дезинформация и да сеят безпорядък онлайн.

Това не е първото изображение, което взривява интернет. Преди време потребителите на обществените медии бяха подведени от " вайръл " изображения, генерирани от изкуствен интелект, на които папа Франциск носи пухено яке на Balenciaga, а някогашният президент Доналд Тръмп се борис полицията в Ню Йорк, до момента в който е задържан.

През март Елон Мъск и повече от 1000 специалисти показаха разпространяването на дезинформация като главен претекст в апела си за шестмесечна пауза в създаването на модернизиран изкуствен интелект, до момента в който не бъдат въведени подобаващи насоки за сигурност.

Експертите показаха опасности, измежду които разпространяването на " агитация и лъжи ", загубата на работни места, развиването на " безчовечен разсъдък, който в последна сметка може да ни превъзхожда по брой, да ни надхитри и размени ", както и риска от " загуба на надзор над нашата цивилизация ".

Д-р Джефри Хинтън, прочут като " Кръстникът на изкуствения разсъдък ", е толкоз угрижен за евентуалните опасности на технологията, че предишния месец напусна работата си в Гугъл, с цел да може да приказва намерено, без да навреди на някогашния си шеф.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР