В понеделник в Баку се състоя тържествена церемония, с която

...
В понеделник в Баку се състоя тържествена церемония, с която
Коментари Харесай

Пуснаха новия жп ”Път на коприната” от Китай до Европа в обход на Русия

В понеделник в Баку се състоя тържествена гала, с която бе открит новия железопътен маршрут ”Бак-Тбилиси-Карс ”, по който Китай ще доставя артикули в Европа, заобикалайки Русия. Специално за случая в Баку дойдоха турският президент Ердоган, министър председателите на Грузия, Казахстан и Узбекистан, оповестява Haqqin. Официалните лица персонално забиха последните скрепления на жп релсите. и пуснаха първата комбинация, пренасяща 32 контейнера от Китай.

Новият железопътен сектор е дълъг 826 километра и бе издигнат за 10 години.Той дава опция на Китай да доставя артикули за Европа пъти по-бързо от досегашните маршрути- през Русия и по море.

Досега транспорт на товари от Китай до Европа се извършваше за 45-62 дни, в този момент това време се редуцира на 12-15 дни. Очакванията са от общия експорт за Европа на Китай, който е 240 милиона тона годишно, към 10% да минават по новия път.

Намалява и себестойността на транспортите. Превозът на 40-футов резервоар от Китай до Европа ще коства единствено 529 $. Предвижда се в Карс да бъде построен логистичен център, в който да има склад за предпазване на артикули, петролен терминал и пункт за полутечен газ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР