В понеделник стартира Worldcoin - проект за криптовалута, основан от

...
В понеделник стартира Worldcoin - проект за криптовалута, основан от
Коментари Харесай

Създателят на OpenAI представи нова криптовалута

В понеделник започва Worldcoin - план за криптовалута, учреден от основния изпълнителен шеф на OpenAI Сам Алтман.    Основният инструмент на плана е World ID - метод за идентификация, който компанията разказва като " дигитален паспорт ", доказващ, че притежателят му е същински човек, а не бот с изкуствен интелект, показва Reuters. За да се снабди с World ID, клиентът се записва, сканира ириса си благодарение на " сферата " на Worldcoin - сребърна сфера с размерите на топка за боулинг. След като сканирането на ириса на очите удостовери, че потребителят е същински човек, то основава World ID.    Компанията, която стои зад Worldcoin, е основаната в Сан Франциско и Берлин Tools for Humanity. Проектът има 2 млн. консуматори от бета-периода си, а с стартирането в деяние в понеделник Worldcoin уголемява интервенциите по " орбинг " до 35 града в 20 страни. Регистриралите се в избрани страни ще получат криптотокена WLD на Worldcoin.    Цената на WLD се увеличи при започване на търговията в понеделник. На най-голямата борса в света Binance тя доближи връх от 5,29 $ от начална цена от 0,15 $, като съгласно уеб страницата на Binance е генерирала търговски размер от 25,1 млн. $.   

Блокчейн платформите могат да съхраняват идентификатори по метод, който резервира неприкосновеността на персоналния живот и не може да бъде следен или изключен от нито едно лице, декларира съоснователят Алекс Блания пред Reuters.    Според плана принадлежности като World ID ще бъдат нужни в ерата на чатботовете с генеративен изкуствен интелект като ChatGPT, които основават доста подобен с човешкия език. Те могат да се употребяват за разграничаване на същинските хора от ботовете с изкуствен интелект в онлайн пространството.    Алтман разяснява пред Reuters, че Worldcoin също по този начин може да помогне да се отговори на въпроса по какъв начин стопанската система ще бъде изменена от генеративния AI.    " Хората ще бъдат конкурирани и подкрепяни от AI, което ще има големи стопански последствия ", споделя той и дава образец с универсалния базов приход - стратегии за обществено подкрепяне, нормално тествани от държавните управления, при които всеки човек има право на избрани пари. Тъй като AI " ще прави от ден на ден и повече от работата, която хората правят в този момент ", Алтман счита, че базовият приход може да помогне за битка с неравенствата.    

А защото единствено действителни хора могат да имат World ID, идентификацията може да се употребява за понижаване на измамите при внедряването на сходни обществени политики. 
Алтман прибавя, че свят с базов приход за всеки е " доста надалеч в бъдещето " и че няма ясна визия за това каква конструкция би могла да разпределя тези пари, само че че Worldcoin поставя основите за превръщането на всичко това в действителност.    " Смятаме, че би трябвало да стартираме да опитвам с нещата, с цел да разберем какво да вършим по-късно ", изяснява в умозаключение той. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР