В понеделник след Петдесетница църквата прославя Светата Животворна Троица -

...
В понеделник след Петдесетница църквата прославя Светата Животворна Троица -
Коментари Харесай

Днес Е Свети Дух! Ето Какво Повеляват Християнските Традиции За Този Най-Важен Ден!

В понеделник след Петдесетница църквата популяризира Светата Животворна Троица - Бог Отец, Бог Син и Бог Дух Свети, които имат равно достолепие.

Според визиите на християнската религия Свети Дух дава живот на тварите и освещава човешките души и тела. Той се изобразява като гълъб в църковните изображения. В националните вярвания от Велики четвъртък до Свети Дух душите на всички мъртви са на независимост по земята. Ходят нормално по цветята, по дърветата.

На Свети Дух се прибирали и затваряли чак до идната година на Велики четвъртък, когато се отварят небесните двери. С този ден стартира Русалската седмица, одобрявана за изключително рисков интервал. Тогава идват русалийките, които съгласно национално вярване били душите на млади удавници, които прелитали оттатък Дунав във тип на бели и жълти пеперуди.

За да се предпазят от нечистите сили, през тези дни хората носят пелин, лепка или орехова шума в облеклата си, тъй като имат вяра, че русалийките бягали от тях. Закачат пелин и по вратите и прозорците на къщите, разстилат го и по пода.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР