В понеделник президентът на САЩ Джо Байдън застана зад твърдението

...
В понеделник президентът на САЩ Джо Байдън застана зад твърдението
Коментари Харесай

Изразих "морално възмущение", а не политика, "никой не вярва", че съм говорил сериозно: Байдън

В понеделник президентът на Съединени американски щати Джо Байдън застана зад изказванието си, че съветският президент Владимир Путин не би трябвало да остава на власт, само че настоя, че това е израз на моралното му отвращение от спора в Украйна , а не смяна в политиката, и че никой не трябва да го приема съществено.

В понеделник Байдън показа в Белия дом предлагането си за бюджет за 2023 година, само че пресата се интересуваше доста повече от забележките, които той направи по време на пътуването си до Полша предходната седмица, в това число когато сподели за Путин: " За Бога, този човек не може да остане на власт " - забележка, която необятно се пояснява като апел за промяна на режима в Москва.

 

 ВИЖ ВИДЕО ТУК!

" Няма да връщам нищо обратно ", сподели Байдън, когато го попитаха за това в понеделник. " Искам да поясня: нито тогава, нито в този момент съм изразявал предпочитание за смяна на политиката. Изразих моралното си отвращение, което изпитвам, и не се оправдавам за това. "

Запитан дали забележките му са усложнили дипломацията за преустановяване на войната, Байдън отговори негативно, като съобщи, че " ескалационните старания " на Путин са това, което " усложнява доста нещата, само че не мисля, че  въобще ги усложнява ".

 

Байдън даже настояваше, че в никакъв случай не е казвал на американските войски в Полша, че отиват в Украйна, когато е споделил " когато стигнете там, ще видите ", или че Съединени американски щати ще " отговорят с нещо " на хипотетична химическа офанзива от страна на Русия, или че е призовавал за промяна на режима в Русия.

" Нито едно от трите неща не се случи ", сподели той пред Питър Дучи от Fox News. " Вие тълкувате езика по този метод. "

Президентът на Съединени американски щати съобщи, че е разговарял с военнослужещите за " подкрепяне на образованието на украинските войски, които се намират в Полша.

 

Що се отнася до забележките за химическите оръжия, Байдън се отметна от тях.

" Няма да ви кажа. Защо да ви споделям? Трябва да си малоумен ", сподели той на репортера, който през януари назова " малоумен кучи наследник ". Когато Доуси сподели, че светът желае да знае, Байдън се усмихна и сподели: " Светът желае да знае доста неща. "

В събота сътрудниците на Белия дом побързаха да " изяснят " забележките на Байдън във Варшава, като обявиха пред кореспонденти, че каквото и да е споделил президентът, той е имал поради, че не може да се разреши на Путин да " упражнява власт над прилежащите страни ".

 

В събота сътрудниците на Белия дом побързаха да " изяснят " забележките на Байдън във Варшава, като обявиха пред кореспонденти, че каквото и да е споделил президентът, той е имал поради, че не може да се разреши на Путин да " упражнява власт над прилежащите страни ".

 

В неделя държавният секретар Антъни Блинкен отиде още по-далеч, като съобщи, че " нямаме тактика за промяна на режима в Русия - или където и да било другаде ".

До понеделник сутринта обаче формалното мнение беше, че Байдън просто е изразил персонално мнение.

" Мисля, че речта, която видяхте, отразяваше прочувствената му връзка с този въпрос и ангажираността му с европейската сигурност, НАТО и Украйна ", съобщи координаторът на Белия дом по енергийната сигурност Амос Хохщайн на Глобалния енергиен конгрес в Дубай. " Мисля, че това беше доста прочувствена, доста персонална позиция ", добави той и сподели, че съгласно него Байдън " не е намеквал за смяна на политиката на Съединени американски щати и за промяна на режима "

 

 

 

 

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР