В отсъствието на глава на православната ни църква, след кончината

...
В отсъствието на глава на православната ни църква, след кончината
Коментари Харесай

Митрополит Григорий отслужи празничната литургия в Св. Александър Невски

В отсъствието на глава на православната ни черква, след кончината на патриарх Неофит, службата в катедралния храм " Свети Александър Невски " беше водена от Врачаниския митрополит Григорий.

Камбанният звън на катедралния храм  " Св. Александър Невски " възсвети идващото Христово Възкресение. Площада събра доста фамилии, младежи и туристи от близо и надалеч.

В своето слово митрополит Григорий прикани за обединяване и уточни, че през днешния ден повече от всеки път е нужно да сме миротворци. " Днес молитвата ни към възкръсналия Господ и Спасител е да се възстановят изгубените връзки сред обособените нации и още веднъж да се възрази братолюбие и мир по света, както и снизхождение сред индивидите ", заяви наместник-председателят на Св. Синод Григорий. 

С молитва за персонално и общо благоденствие пристигнаха стотици. Тази година България не изпрати църковна делегация в Израел поради войната. Благодатен огън, който се пази от предходната година стигна до вярващите.

Евангелското четиво през днешния ден споделя за насладата и удивлението на дамите мироносици, които първи разбрали за Божието възкресение. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР