В понеделник преди обяд, с приближаващ към страната студен атмосферен

...
В понеделник преди обяд, с приближаващ към страната студен атмосферен
Коментари Харесай

5 области с жълт код заради силен вятър

В понеделник преди обяд, с идващ към страната леден атмосферен фронт, югозападният вятър ще се усили и ще се затопли още, само че облачността бързо ще се усили. Минималните температури ще бъдат сред минус 1° и 4°, в София към 0°.

След обяд от северозапад ще стартират превалявания от дъжд, които до вечерта и през нощта против вторник ще обзет цялата страна. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е сдържан, в Дунавската низина краткотрайно мощен.

5 области в Северозападна България са с жълт код поради мощен вятър. Това са областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска и Ловешка. Там след обяд и по здрач ще се появи мощен северозападен вятър със междинна скорост 12-17 м/с. и пориви до 19-24 м/с. Ще продължи да духа и през нощта против вторник.

С вятъра ще стартира да нахлува леден въздух и температурите бързо ще се намалят. До среднощ против вторник в планинските региони на Западна България дъждът ще премине в сняг. Максималните температури ще бъдат сред 10° и 15°, по-ниски по високите полета на Западна България, в София 7°, по Черноморието 12-14, в северните региони 14-15 градуса, в Южна България сред 10 и 13 градуса.

Във вторник дневните температури доста ще се намалят и ще бъдат сред 3 и 8 градуса, за София 3 градуса, чакат се валежи от дъжд и сняг.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР