В понеделник и вторник следващата седмица Европейският съвет ще заседава

...
В понеделник и вторник следващата седмица Европейският съвет ще заседава
Коментари Харесай

Европейският съвет с първо присъствено заседание за тази година

В понеделник и вторник идната седмица Европейският съвет ще заседава за пръв път присъствено от началото на годината. Това удостовери върховен посланик от Европейски Съюз, заяви Българска телеграфна агенция.

Той посочи, че към момента публицисти няма да бъдат допускани до срещата. За финален път кореспондентите в Брюксел имаха достъп до среща на държавните и държавните глави от Европейски Съюз преди оповестяването на пандемията.

Дипломатът означи, че дневният ред планува да се обсъдят главно въпроси, свързани с имунизациите против коронавирус и връзките с Русия. Очаква се да бъдат обменени отзиви по предлагането за отпадане на патентите за имунизациите, само че няма да бъде обсъждан описът на непознатите страни, чиито имунизирани жители да бъдат допускани в Европейски Съюз по-късно тази година.

Предвижда се Европейският съвет да разпореди на Европейската комисия и на Европейската работа за външна активност да изготвят отчет за връзките с Москва. Ще бъде разисквана опцията през юни да бъдат удължени настоящите наказания против Русия. Очаква се Европейският съвет да изрази съпричастност с Чехия и България, където бяха взривени хранилища с муниции - дело, приписвано на съветското военно разузнаване.

На съвещанието ще бъде направена оценка на осъществяването на договореностите с Англия. Ще бъдат обменени отзиви по задачите на Европейски Съюз за запазване на околната среда.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР