В понеделник данните за общественото здравеопазване в Германия показаха, че

...
В понеделник данните за общественото здравеопазване в Германия показаха, че
Коментари Харесай

Германия достигна най-високото ниво на заболеваемост от началото на пандемията

В понеделник данните за публичното опазване на здравето в Германия демонстрираха, че страната е достигнала най-висоото равнище на заболеваемост от началото на пандемията, съобщи Ройтерс.

Лекарите в Германия предизвестиха, че ще би трябвало да отсрочат планувани интервенции през идващите седмици, с цел да се оправят с казуса.

По данни на института " Роберт Кох " седемдневният коефициент на заболеваемост - броят на хората на 100 000 души, които са се заразили през последната седмица, набъбна до 201,1, което е повече от предходния връх от 197,6, маркиран през декември предходната година.

Броят на доказаните случаи на инфектирани с COVID-19 в страната се е нараснал до 4 782 546, а смъртните случаи в страната към този момент са 96 558.

Премиерът на провинция Бавария Маркус Зьодер прикани за по-решителни дейности предвид на новия пик на заболеваемостта. Той съобщи пред радио Deutschlandfunk, че е належащо да се направи повече " от малко наложителни проби в домовете за остарели хора ".

Зьодер изиска още да бъде възобновено предлагането на безвъзмездни проби, които бяха отстранени, с цел да се подтиква процесът на имунизация, да се задействат още веднъж центровете за имунизация и да се координират тактиките на провинциите и федералното държавно управление.

Очаква се при започване на тази седмица трите немски партии, които работят за реализиране на съглашение за съдружно държавно управление до началото на декември, да показват своите оферти за битка с четвъртата вълна на пандемията COVID-19 в страната, заяви вестник Die Welt.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР