В понеделник, 7 ноември, от 15.00 часа НБУ “Михаил Лъкатник

...
В понеделник, 7 ноември, от 15.00 часа НБУ “Михаил Лъкатник
Коментари Харесай

НБУ “Михаил Лъкатник” ще се присъедини към Глобалните дни на действие на екоучилищата

В понеделник, 7 ноември, от 15.00 часа Нов български университет “Михаил Лъкатник ” ще се причисли към Глобалните дни на деяние на Екоучилищата в поддръжка на щафетата “Времето изтича ” – Running Out Of Time.

Ученици и учители ще изградят жив кръг към учебно заведение и ще предадат от ръка на ръка своето обръщение, положено във факла и направена от материали втора ръка.

Краят на кордона ще приключи пред постройката на териториална дирекция „ Освобождение “, където ще бъде оставено посланието. Щафетната палка с апела ще измине 500 м. и това ще бъде приносът на Нов български университет „ Михаил Лъкатник “ към дължината на маршрута на интернационалната щафета.

Глобалният ден на деяние на учебните заведения предлага опция на всички възпитаници да се ангажират с проблемите, свързани с изменението на климата, да се причислят към апела за универсално качествено обучение за климата, да вземат участие в набор от занимателни действия и да бъдат част от едно в действителност световно събитие.

Running Out of Time ще бъде най-дългата щафета, проведена в миналото, с десетки хиляди хора – бягащи, плуващи, танцуващи по маршрута на щафетата – 7767 км. Щафетата пътува през 18 страни, от Глазгоу до Шарм ел-Шейх – където ще съобщи обръщение за дейностите в региона на климата на водачите на страните – вземащите решения и международните медии, събрани на конференцията за климата COP 27.

Набирайки инерция на всяка крачка от пътя, щафетните празненства ще доближат кулминационната точка си в Глобалния ден на деяние, когато хиляди учебни заведения ще се съберат, с цел да провеждат свои лични щафетни събития и климатични действия. Дейностите ще оказват помощ за ангажирането на учениците с проблеми, свързани с климата по занимателен метод, както и ще стартират да ги овластяват да подхващат лични дейности и да показват личните си опасения.

Ако желаете да научите малко повече за щафетата, апелирам, посетете уеб страницата: 

Всеки е добре пристигнал да се причисли към финала на нашата а щафета, това е чудесна опция да се включите и да покажете поддръжката си за климатичните действия на децата в нашето учебно заведение.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР