В понеделник (30.12.19) държавната китайска информационна агенция Синхуа (Xinhua) съобщи,

...
В понеделник (30.12.19) държавната китайска информационна агенция Синхуа (Xinhua) съобщи,
Коментари Харесай

Родено е трето бебе с генна редакция CRISPR

В понеделник (30.12.19) държавната китайска осведомителна организация Синхуа (Xinhua) заяви, че Хи Джанкюи, ученият виновен за основаването на първите генно модифицирани бебета в света, е бил наказан на три години затвор по обвиняване за незаконно упражняване на медицина.

С оглед на обстоятелството, че Китай съвсем незабавно осъди неговите проучвания откакто той заяви за раждането на двете бебета – близнаци, не е изненадваща присъдата за неговия опит.

В известието на Синхуа обаче имаше още една вест: публично се оповестява за раждането на трето генно модифицирано бебе.

През ноември 2018, когато Хи заяви за съществуването на генно модифицираните близнаци, той даде да се разбере, че има още една жена, която е бременна с в допълнение модифициран ембрион.

През януари специалистът по био нравственос от Станфорд Уилям Хърлбът сподели пред AFP, че е приказвал с Хи за третото генно модифицирано бебе. Тогава той споделя, че дамата е била в 12 – 14 гестационна седмица, което значи, че е трябвало да роди през юни-юли 2019 година

Юли отмина без вести за третото бебе, само че в този момент Китай безшумно удостоверява за неговото раждане, дружно с новината за присъдата на Хи, дадена му поради неговите медицински опити, „ в които са родени три генно модифицирани бебета “.

В известието няма никаква спомагателна информация за третото бебе. Не знаем неговия пол, здравен статус, дали при раждането е имало някакви затруднения, нито даже дали бебето е към момента живо.

Но разбираме, че това бебе е било родено, което значи, че по някое време предходната година е имало не две, а три генно модифицирани човешки същества.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР