В понеделник – 21 март, започва строителството на разширението на

...
В понеделник – 21 март, започва строителството на разширението на
Коментари Харесай

Започва строителството на разширението на третата линия на метрото в София


В понеделник – 21 март, стартира строителството на разширението на третата линия на софийското метро под бул.„ Владимир Вазов” в регион „ Подуяне “. Изпълнението на този стадий - Лот 1 на Етап 3 от третия метродиаметър включва трасето ж.к.„ Хаджи Димитър” – жк. „ Левски “ и е с дължина 3 км и 3 метростанции.

Строителството на метрото постанова промени в придвижването по бул. „ Владимир Вазов “ за няколко месеца. До 19 септември се не разрешава влизането на пътни транспортни средства по южното пътно платно на булеварда сред ул. „ Васил Кънчев “ и ул. „ 549 “, като придвижването ще се прави в двете посоки в северното платно.

За същия интервал се не разрешава влизането на транспортни средства по северното пътно платно сред ул. „ Поп Груйо “ и ул. „ Поручик Георги Кюмюрджиев “, като придвижването се прави в двете посоки в южното пътно платно на булеварда в посочения сектор.

Автобусите от линии с номера 78 и 100 и тролейбусите от линии 1 и 3 ще се движат в северното пътно платно на бул. „ Владимир Вазов “ в сектора от ул. „ Левски Вековен “ до ул. „ 549 “ в посока ж.к. „ Левски Г “.

Спирка „ Ул. Васил Кънчев “ ще се измести паралелно на съществуващото си местонахождение в уширение в северното пътно платно на булеварда в посока ул. „ Витиня “.

Автобусите от линии 12, 14, 78, 119 и 120 ще се движат в южното пътно платно на бул. „ Владимир Вазов “ в сектора от ул. „ Поручик Георги Кюмюрджиев “ до ул. „ Станислав Доспевски “ в посока ул. „ Летоструй “.

Автобусите от линии 78 и 120 ще се движат (в посока надлежно кв. „ Враждебна “/Зоопарка): по маршрутите до кръстовище ул. „ Поручик Георги Кюмюрджиев “ - ул. „ Станислав Доспевски “, напряко по ул. „ Поручик Георги Кюмюрджиев “, по бул. „ Владимир Вазов “, наляво по ул. „ Станислав Доспевски “ и по маршрутите, в двете посоки.

За автобусни линии 78 и 120 се разкриват краткотрайни спирки.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР