В Полша, вероятно, е намерен влак с нацистко злато и

...
В Полша, вероятно, е намерен влак с нацистко злато и
Коментари Харесай

Иманяри открили нацистки влак с 300 тона злато, искат 10%

В Полша, евентуално, е открит трен с нацистко злато и скъпоценности, липсващ още през 1945 година под Вроцлав. За находката съобщили двама локални иманяри, които в този момент желаят да получат 10 % от цената на находката.

Техните разкази заинтересували освен локалните медии, само че и адвокати, и служители на реда, защото съгласно легендата влакът е превозвал до триста тона злато. И е считан за окончателно изгубен.

Най-вълнуващата загадка от времената на Втората международна война завладя мозъците на търсачите на съкровища с нова мощ. Златото на Третия райх. Двама търсачи настояват, че са го намерили недалече от град Валбжих, като оповестяват за брониран трен с дължина 150 метра, безусловно препълнен със скъпоценни слитъци.

Тази сензационна вест предиздвикала полските управляващи да се съберат на незабавно заседание. „ Работят пожарни, полиция, военни. Около тази история доста неща не са известни, като да вземем за пример и разположението на находката. Но се отнасяме съществено към информацията “, споделя формалният представител на районното ръководство на Валбжих Марика Токарска.

Иманярите оферират договорка на управляващите: 10 % от откритото в подмяна на точното местоположение на композицията. Докато служителите мислят, в покрайнините на Валбжих към този момент плъзнали други предприемчиви иманяри.

Според една от версиите влакът е прикрит някъде на пътя към Вроцлав, недалече от замъка Ксенж. Има информация, че точно там, в един от тунелите, през ноември 1944 година се е скрил съставът от 12 вагона. Кой ли не се е опитвал за тези 70 години най-малко да се приближи до находката, само че всичко завършвало безуспешно. Голяма част от подземията по тези краища и до през днешния ден не са изучени.

„ Намираме се подземен, в бункери, които евентуално би трябвало да са били бункери за основния щаб на немската войска по време на Втората международна война, а от горната страна в замъка Ксенж би трябвало да са били презентационните пространства на Адолф Хитлер “, споделя Анджей Гайк, историк на Третия райх.

Полските медии оповестяват, че скъпоценностите може да тежат до 300 тона. Ако е по този начин, то този драгоценен товар по-скоро е резултат от бързото бягство на нацистите. Немците са бързали да скрият колкото се може повече благосъстояния. Златото се транспортирало във тип на строителни материали, в тайници на коли, от него правели даже тигани. Не е чудно, че е съвсем невероятно да се открият документални потвърждения.

„ Около тези истории има доста митове, само че в случай че приказваме за „ златния трен “ на Хитлер, няма никакви документални потвърждения, че той въобще е съществувал “, споделя историкът Константин Залески.

Скъпоценностите на Хитлер се търсят из цяла Европа към този момент десетилетия, в руско време даже Комитет за Държавна сигурност (на СССР) се е занимавало с това. Но в най-хубавия случай са откривани тайници със скъпи хранителни запаси, и то инцидентно както да вземем за пример в Саксония. Скъпи коняк, цигари и шампанско, а не злато, диаманти и цветни метали – може би за Хитлер това са били най-хубавите ресурси за черни дни.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР