В политиката у нас и в българския футбол има много

...
В политиката у нас и в българския футбол има много
Коментари Харесай

Цирк Буш. Или какво е общото между футбола и политиката в България

В политиката у нас и в българския футбол има доста общи черти. Това пролича от мненията на публицистите Томислав Русев и Ники Александров в предаването „ Стълбището “ по Дарик. Двамата проучиха случилото се на Конгреса на Българския футболен съюз за избора на президент и политическата обстановка в страната.

„ Най-гадното обръщение на Конгреса и най-гадното обръщение на политическите боричкания е, че хората остават с чувство, че те са забравени от тези, които се боричкат. Нито на тези от Конгреса им пука за футболните почитатели и им дреме какво мислят и за какво не са на стадионите, нито на тези, които се обирчкат в политиката им дреме за гласоподавателите, с изключение на в единия месец предизборна акция “, сподели Томислав Русев. И изясни, че, в случай че и другаде, с изключение на в България, нещата „ генерално “ се случват, макар че задкулисието пробутва лобита, то у нас „ генерално “ не се получават.

„ От моето детство помня метафората „ Цирк Буш “. Използваше се за нещо, което е цирк, само че не е самият цирк. Но, в случай че ще приказваме за Конгреса на БФС би могло в някаква форма да се употребява, въпреки че в цирка има позитивни страсти, децата се радват “, изясни Ники Александров. Той посочи, че системата е по този начин основана, че да не може да бъде изменена. Така е и в политиката.

Припомняме, че преди седмица Конгресът на БФС смъкна от президентското място след 18 година ръководство Борислав Михайлов и делегатите избраха Георги Иванов-Гонзо. По-малко гласове събра Димитър Бербатов. Насторенията след Конгреса бяха, че Гонзо в действителност е притежател на статуквото.

„ Гонзо от 2 година е в щаба на Михайлов. Ако Гонзо се беше явил независимо и нямаше този стаж в администрацията на Михайлов, нямаше да се приказват такива неща “, изясни Томислав Русев. И напомни, че Гонзо е пазел Борислав Михайлов с медийните си изяви. Ники Александров добави, че в предизборната си акция е наблягал, че продължава политиката на БФС, която е „ чудесна “.

Генералният извод за всичко, протичащо се у нас направи Томислав Русев:

„ Голямата драма, зародишът, генезисът е жестокият срив на фамилията и образованието в България и това води до безусловно всичко “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР