В полигона на НАМИ стартираха тестовете на прототип на седана от

...
В полигона на НАМИ стартираха тестовете
на прототип на седана от
Коментари Харесай

Вече тестват седана от проекта Кортеж - видео

В полигона на НАМИ стартираха тестовете на първообраз на седана от моделната фамилия Кортеж. В рамките на проекта Кортеж се създават няколко модела – седан, ван, всъдеход и първокласна лимузина предназначени за висшето управление на Руската федерация.

Всички модели се развиват върху една и съща модулна платформа, а по предварителната информация в гамата двигатели на семейството влизат турбочетворка с мощ 250 к.с, 650 к.с. двигател V8 и дванадесетцилиндров агрегат с четворно турбо и мощ около 850 к.с. Трансмисията ще ползва деветстепенна автоматизирана предавателна кутия.

Работата по плана Кортеж започва през 2013-а година, а купетата на машините вече преминаха нужните краштестове в Русия и Германия. Очаква се че колите ще се правят в Уляновския автозавод и ще ползват марката Aurus.



През това лято бяха спрени работите по развитието на разновидността всъдеход и заради недостиг на запас беше решено усилията да се насочат към завършването разработката на останалите модели от новата съветска елетна марка. Очаква се първите коли да бъдат предадени на Федералната работа за защита - ФСО още в края на тази година.

Публичният дебют на моделите е насрочен за май следващата година по време на стъпването в длъжност на новия съветски президент. Също така през идната 2018-а година се очаква и стартирането на лимитирана партида автомобили за свободна продажба.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР