В подготовката за посрещането на нов домашен любимец най-приятната и

...
В подготовката за посрещането на нов домашен любимец най-приятната и
Коментари Харесай

Играчки за морски свинчета

В подготовката за посрещането на нов домакински любим най-приятната и радостна част е закупуването на играчки за домашния питомец.

Всички животни обичат да играят и морските свинчета не вършат изключение.

Те са дейни и любознателни гризачи, които живеят малко по-изолирано от хората спрямо котките и кучетата и по тази причина имат потребност от повече играчки, с цел да се забавляват и да не скучаят.

Не всяка играчка, която се харесва на хората, е подобаваща за морското свинче. Ето някои общо условия към играчките във връзка с сигурността, която е преди всичко. Запознайте се с обичаните играчки на морските свинчета!

- Не бива играчката да се състои от голям брой дребни детайли. Някой от тях може да бъде обхванат от животинчето и да се задуши с него.

- В играчката не трябва да има доста дупки, където да попаднат лапичките на гризача и той да се нарани.

- Качеството на материала е доста значимо, може да се стигне до отравяне на морското свинче, както и бояджийското покритие.

- Не е уместно играчката да е затворена топка или колелета, тъй като животинката може да нарани гръбначния си дирек.

- Не са подобаващи играчки да окачване на тавана на клетката, защото рискът от увреждане на гръбначния дирек при опит да бъде достигната занимавката е доста огромен.

- Важна е миризмата на играчката за морското свинче. Силната миризма на новия предмет може да отблъсне животното.

Каква играчка е подобаваща за морското свинче?

 Морско свинче

Тунелчетата са измежду най-харесваните занимателни играчки на морските свинчета, както и лабиринтите. Важното е размерът да е подобаващ, с цел да се побере елементарно вътре гризачът, да пълзи вътре, без да се заклещи.

За игра могат да се употребяват освен закупени от магазина играчки, само че и предмети от природата, почистени и готови да бъдат безвредни. Така да вземем за пример шишарките са забавни за тези гризачи, стига да се добре измити и тествани за остри ръбове или места, които могат да наранят домашния любим.

Старите топки да тенис на маса са чудесна занимавка при развъждане на морско свинче, дървени предмети като кубчета също са идеални, тъй като ще послужат и за опазване на зъбите на гризача, а също и клонки от ябълково дърво също могат да свършат работа.

Чудна играчка е дребното огледалце, което дълго ще радва морското свинче, а една книжна топка, направена небрежно от принтерна хартия е най-лесният метод да се направи бързо и елементарно нова занимавка за игривия питомец.

Оборудвана зона на игри е добра концепция, където да бъдат уместно позиционирани всички обичани играчки на домашния любим. Наблюдението му в такива моменти е скъпо.

Вижте също и препоръки при хранене на морско свинче.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР