В почти всички човешки култури е обичайно да се прави

...
В почти всички човешки култури е обичайно да се прави
Коментари Харесай

Стоп! Дотук! Време е за секс!

В съвсем всички човешки култури е всекидневно да се прави секс надалеч от любопитни погледи. Но за какво? За учените се оказва много мъчно да отговорят на този елементарен въпрос. Сега специалист по антропология предлага ново пояснение за какво хората избират уединението в моменти на фамилиарност , оповестява уеб сайтът Phys.org.

Оказва се, че съгласно съвсем всички проучени общности любовта е " частна спекулация ".

Опитвайки се да изясни деликатната тематика, антропологът Ицхак Бен Моха от университета на Цюрих, Швейцария, е проучил, систематизирал и обобщил 4572 етнографски отчета, отдадени на 249 култури. Анализирайки научната литература, специалистът е открил, че произходът на човешката " полова невзискателност " е обсъждан изненадващо рядко.

Изследователят е разкрил, че сътрудниците се уединяват даже там, където доста хора живеят на една и съща територия , и намирането на усамотено кътче за фамилиарност не е елементарно. Само 20 култури имат информация за обичайни обществени копулации, само че те се правят като специфични церемонии - да вземем за пример религиозни.

Ученият, работещ и с други институции, измежду които " Макс Планк " в Германия, е открил също, че мъжете и дамите избират да се уединяват, с цел да не провокират ревнивост и злоба у другите. Така, да вземем за пример, в случай че чужд мъж стане очевидец на акт на фамилиарност, може да се възбуди и да пожелае непознатата партньорка. Това на собствен ред може да докара до спор сред мощния пол, в който за противниците е мъчно да намерят общ език и който в последна сметка може да приключи трагично.

В по-мащабен аспект заради тази причина може да бъде застрашено и оцеляването на човечеството , което е немислимо без взаимопомощ .

От друга страна макар че величествен % от птиците и доста примати са моногамни, за животните чифтосването пред аудитория не е проблем. Изследователят е разкрил данни единствено за един тип птици - арабски тимелии, които се крият от любопитни погледи, до момента в който се чифтосват.

Резултатите от проучването са оповестени в Proceedings of the Royal Society B: Biological Sciences.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР