В Пловдив започва Националната работна среща за противодействие на трафика

...
В Пловдив започва Националната работна среща за противодействие на трафика
Коментари Харесай

Национална работна среща за противодействие на трафика на хора и закрила на жертвите

В Пловдив стартира Националната работна среща за противопоставяне на трафика на хора и протекция на жертвите. Тя ще продължи до 1 февруари. Форумът, който се организира всяка година, ще бъде открит от заместник-министъра на правораздаването Николай Проданов . В него ще вземат присъединяване и представители на неправителствени организации и на комисии за битка с трафика на хора от страната.

Представители на Международния център за развиване на миграционните политики ще показват отчет за осъществената от тях оценка на Националния механизъм за ориентиране и подкрепяне на станалите жертви на трафик. Участниците във форума ще се срещнат също с работата на приютите за краткотрайно настаняване, на първия профилиран спешен център за деца, както и със почналото през 2017 година картографиране на рисковите райони и уязвимите групи.

По данни на прокуратурата през първото деветмесечие на предходната година са били формирани 59 наказателни производства, като ефикасните присъди са 12. Пострадалите са 368, множеството от тях дами. Трафикът за полова употреба е водещ - жертвите са 250, при 43 от случаите става въпрос за насилствен труд.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР