В Пловдив 76-ата годишнина от края на Втората световна война

...
В Пловдив 76-ата годишнина от края на Втората световна война
Коментари Харесай

Руският посланик участва в тържествата за Деня на победата в Пловдив

В Пловдив 76-ата годишнина от края на Втората международна война и Денят на Победата над хитлерофашизма 9 май беше маркиран с тържествено честване и с поклонение на паметника на Альоша. Руският дипломат у нас Елеонора Митрофанова, която се включи в церемонията, благодари, че монументът се поддържа в добър тип.

„ Този монумент е изключително място, тъй като България се възприема с него, това е признакът на България в Русия “ – акцентира още Митрофанова. По думите ѝ през днешния ден отдаваме чест на героите, дали живота си за това през днешния ден ние да можем да живеем в умерено и спокойно време, без войни.

„ Искам тук да си спомним и за тези велики българи, които отдадоха живота си – партизанските отряди, Първа Беларуска войска, антифашистите, които се бориха с нацизма във всички войни. Това са наши другари. А Альоша е знак на това духовно приятелство “ – сподели още Елеонора Митрофанова.

По-рано през днешния ден на съветското гробище в Централния погребален парк в Пловдив беше отслужена панихида в памет на починалите.

Автор: Деница Торньова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР