В Плевенска област се проведе специализирана полицейска акция за противодействие

...
В Плевенска област се проведе специализирана полицейска акция за противодействие
Коментари Харесай

Шестима са задържани при полицейска акция в област Плевен

В Плевенска област се организира профилирана полицейска акция за противопоставяне на престъпността и опазването на публичния ред на 30 ноември.

В интервенцията са включени сили на всички районни ръководства, Криминална, Икономическа, Пътна и Охранителна полиция при регионалната дирекция; Зонално жандармерийско ръководство – Плевен, подкрепени от „ Държавно горско стопанство “. Основните акценти в инспекциите са свързани с закононарушения против личността и собствеността на жителите, кражбите, противопоставяне на притежанието и разпространяването на наркотични субстанции, разпространяването на контрабандни артикули, надзор на водачите за недееспособност, ръководство след приложимост на опиати и алкохол, както и съблюдаване на скоростните режими.

Около 06.00 часа чиновниците от бранш " Пътна полиция " при ОДМВР - Плевен на бул. „ Христо Ботев " в регионалния град са спрели лек автомобил " Опел ". Установена е самоличността на лидера – 68-годишен. Проба с техническо средство е открила над 1.2 промила в издишания въздух. На лидера е формиран акт по ЗДвП. Местопроизшествието е посетено от оперативна група и е осъществен оглед на автомобила. Образувано е бързо произвеждане за закононарушение по чл.343 „ б “ ал.1 от Наказателен кодекс. 68-годишният е арестуван за период до 24 часа.
Около 9:30 часа чиновници на бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ при ОД на Министерство на вътрешните работи - Плевен, ЖЗУ- Плевен и чиновници на ОДБХ-Плевен са ревизирали магазин в село Пелишат. Констатирано е предпазване в хладилна камера на разнообразни по тип месни артикули с изминал период на валидност /около 10 кг/. На шефа е формиран акт по член 4 по отношение на член 128, т. 1 от Закона за храните.
Около 09:50 часа в Плевен на улица „ Александър Батенберг “ е тестван паркиран лек автомобил „ Опел “. В него са открити 51-годишен и 37-годишна. Зад предна дясна седалка е открит черен полиетиленов плик, съдържащ нарязана жълто-кафява листна маса наподобяваща по цвят, тип и аромат на тютюн - с тегло към 3,300 кг. Жената е предала нередовната стока с протокол за непринудено предаване, като е декларирала, че е нейна благосъстоятелност. Съставен е протокол по член 81 от ЗМВР. По случая е формирана кореспонденция и следва взимане на административно отношение /съставяне на акт по Закона за акцизите и данъчните складове/.
Около 10.00 часа при осъществена взаимна инспекция на чиновници на РДГ- Плевен и служители на реда от РУ-Червен бряг в село Ракита в частен дом, населяван от 58-годишен, са открити да се съхраняват три кубически метра дърва за огрев от типа " Дъб ", без контролна горска марка и постоянно документално разрешително доказващи законния им генезис. По случая е формирано бързо произвеждане за закононарушение по член 235, ал.6 по отношение на ал.2 от Наказателен кодекс.
Около 11:45 часа в село Чомаковци чиновници на ЗЖУ - Плевен, служители на реда от районно управление (на МВР) Червен бряг и екип на РДГ - Плевен са открили каруца с конски впряг, натоварена с към 1 куб.м прясно нарязани дърва за огрев от типа /Орех/, превозена от 60-годишен. Изяснило се е, че дървесината не е маркирана с контролна горска марка и не е показано постоянно документално разрешително /превозен билет/. По случая е формирано бързо произвеждане за закононарушение по чл.235, ал.6 по отношение на ал.1 от Наказателен кодекс.
Около 15.00 часа в жилището си плевенчанин е предал непринудено на криминалисти при Първо районно управление (на МВР) – Плевен два полиетиленови плика, вид „ Спейсбек “, съдържащи, към два грама марихуана в единия и към един грам пико в другия. Предстои назначение на химическа експертиза на веществата. 23-годишният собственик на опиатите е арестуван за период до 24 часа по ЗМВР. Образувано е бързо произвеждане за закононарушение по чл.354 „ а “, алинея 3, т. 1 от Наказателен кодекс.
При инспекция в Плевен в жк. „ Сторгозия “ 25-годишна е предала непринудено полиетиленов плик с размери 5 см Х 6 см съдържащ жълто кристалообразно вещество - метамфетамин. Образувано е бързо произвеждане по член 354 „ а “, алинея 3, т. 1 от Наказателен кодекс.
Също в жк. „ Сторгозия “ 34-годишен е предал непринудено цигара, съдържаща суха зелена тревиста маса - марихуана. Образувано е бързо произвеждане за осъществено закононарушение по член 354 „ а “, алинея 3, т. 1 от Наказателен кодекс.
Бързо произвеждане е формирано в районно управление (на МВР) – Червен бряг за ръководство на автомобил след приложимост на алкохол. Около 22:40 в село Горник е бил тестван 28-годишен, който се придвижвал с „ Фолксваген “. Направеният тест за алкохол с техническо средство отчел над 1.2 промила. Издаден е ваучър за здравно проучване, само че не е взета кръвна проба за химически разбор. Водачът е арестуван за период до 24 часа по ЗМВР.
В хода на интервенцията са арестувани 6 лица и са формирани 8 бързи производства.
Проверени са 400 лица и 264 моторни транспортни средства. Извършени са инспекции на 18 пункта за черни и цветни метали, 8 заложни къщи, 14 автоморги, автосервизи и депа; 19 питейни и увеселителни заведения, 23 търговски обекта. В региона са регистрирани 9 закононарушения, свързани с опиатите, нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. За нарушавания са формирани 63 акта. Съставени са 9 протокола по член 64 и член 65 от ЗМВР. В хода на спецакцията са формирани и 19 акта и констативни протокола от други органи.
Материалите от профилирана акция са докладвани в Районна прокуратура – Плевен по подготвеност. Работата по случаите продължава.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР