В писмо Валентина Маджарова, ръководител на спецпрокуратурата, изказва своето възмущение

...
В писмо Валентина Маджарова, ръководител на спецпрокуратурата, изказва своето възмущение
Коментари Харесай

В писмо и прокурор Маджарова прави забележка за речника на Кирил Петков

В писмо Валентина Маджарова, началник на спецпрокуратурата, изрича своето отвращение от речника на премиера Кирил Петков и използването на думата " безсрамие " като определение за дейностите на профилираната прокуратура. Писмото е адресирано до ръководителя на Народното събрание и самия министър председател Петков.

В него Маджарова припомня развиването в пълномощията на спецпрокуратурата по години и цитира буквално думите на премиера във връзка публикувана информация, че е за вероятно осъществено закононарушение от настоящ министър: " Не съм получил публична информация от прокуратурата. Ако това е правилно, това е цялостно безсрамие . "
 Петков за производството против Асен Василев: Просто позор
Петков за производството против Асен Василев: Просто позор

Очевадна стъпка на прокуратурата какво цели със своите дейности

И прокурор Маджарова цитира речникото значение на думата " безсрамие " от словника на българския език на Българска академия на науките: " Крайно неприлична, неправилна или нечестна демонстрация, постъпка, която провокира мощно отрицание, отвращение " и продължава с коментар:

" Изказването жестоко нарушава правилото за разделяне на управляващите и на върховенството на закона по отношение на български самостоятелен магистрат, който упражнява конституционните си пълномощия. Действията на висши представители на изпълнителната власт остават подозрение, че има персони, които са над закона. "

Също по този начин Валентина Маджарова заявява :

Наясно съм, че съгласно член 411а, алинея 1, т. 4 от Наказателно-процесуален кодекс, Специализирана прокуратура е способена да проверява закононарушения от лимитативно посочените лица, заемащи висши обществени длъжности.

Наясно съм също по този начин, че съгласно Правилника за администрацията на Прокуратура на Република България и Инструкцията за деловодната активност и документооборота в качеството си на административен началник съм длъжна да осигуря съответно вписване и администриране на всеки един постъпил сигнал.

Наясно съм и че до закриването на профилираните органи на правосъдната власт магистратите в Специализирана прокуратура са превърнати в " политически цели. "

Припомняме, че по-рано денем имаше и от страна на прокуратурата.

Днес Кирил Петков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР