В писмо, изпратено до министър-председателя на Северна Македония Оливер Спасовски

...
В писмо, изпратено до министър-председателя на Северна Македония Оливер Спасовски
Коментари Харесай

Столтенберг: Северна Македония вече е 30-та членка на НАТО

В писмо, изпратено до министър-председателя на Северна Македония Оливер Спасовски през днешния ден, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг написа, че страните-членки на Организацията на Северноатлантическия контракт са уведомили държавното управление на Съединени американски щати, че са приели и утвърдили Протокола за присъединение на Северна Македония към НАТО, подписан на февруари 2019 година в Брюксел. Вследствие на това Протоколът влиза в действие.
" От името на всички държави-членки имам достойнството да Ви осведомявам и да Ви изпратя покана да се присъедините към Северноатлантическия контракт ", написа в писмо генералният секретар Столтенберг.
Съгласно член 10 от Северноатлантическия контракт Република Северна Македония става пълновръстен член на НАТО от деня на складиране на присъединителния инструмента в държавното управление на Съединените Американски Щати.
„ Позволете ми да се възползвам от тази опция и да изразя своето задоволство, както и удовлетворението на всички страни-членки на НАТО във връзка с идното присъединение на Северна Македония към Алианса “, написа генералният секретар Йенс Столтенберг в писмото до премиера Оливер Спасовски.
И президентът Стево Пендаровски ще подпише през днешния ден Инструмента за присъединение на Република Северна Македония към Северноатлантическия контракт.
Той съобщи, че подписването на инструмента е последната стъпка към участието в НАТО.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР