В писмо до министъра на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ),

...
В писмо до министъра на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ),
Коментари Харесай

Кметът на Джебел настоява за спешни ремонти по възлови пътни участъци

В писмо до министъра на районното развиване и благоустройството (МРРБ), както и до Агенцията „ Пътна инфраструктура “ (АПИ), кметът на Джебел Неджми Али упорства да бъдат взети ограничения по проблематични сектори от пътната инфраструктура на територията на родопската община, които не търпят отсрочване, оповестяват от общинската администрация, представена от Българска телеграфна агенция.

Оттам прецизират, че става въпрос за няколко съответни сектора и съответни дейности по тях - за цялостна рехабилитация на пътя Джебел-Църквица-Синчец-Ардино, дотъкмяване на ремонта на пътя Джебел-Рогозче-Подкова, както и възобновяване на употребата на сектора в региона на свлачището по правата.

По думите на кмета, пътят Джебел-Рогозче-Фотиново е затворен повече от 8 месеца, поради задействалото се свлачище. „ Това попречва напредването сред общините Джебел и Кирково, засягайки директно 30 000 души “, разяснява той и добавя, че в това време през миналата година е бил преустановен осъществяван ремонт в сектора, като тук-там има фрезовани сектори, без положена асфалтова настилка. Според него отлагането на едни ремонтни действия за по-късен стадий ще компрометира свършеното досега и ще го оскъпи още повече.

„ Разрешаването на визираните проблеми през актуалната година се чака от жителите на двете общини - Джебел и Кирково, като това ще има положителен отзив в публичното пространство ", показва в писмото си до Министерство на регионалното развитие и АПИ кметът на Джебел Неджми Али.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР