В Пирогов детски хематолог няма. Това казва майката на 15-годишната

...
В Пирогов детски хематолог няма. Това казва майката на 15-годишната
Коментари Харесай

Има ли пропуски в лечението на 15-годишната Даная, която стана донор и спаси няколко живота?

В " Пирогов " детски хематолог няма. Това споделя майката на 15-годишната Даная, която изпадна в изпадна в мозъчна гибел, само че с органите си избави четирима души. Ани Стоянова споделя по Би Ти Ви какво се е случило с лекуването на Даная и имало ли е пропуски.

" Тя трябваше да се пази от всевъзможни удари, от топката в учебно заведение, всеки удар би  могъл да е доста рисков ", споделя Ани. Удар в леглото обаче води Даная в " Пирогов ". Момичето, което страда от тромбоцитопения, обаче споделя на майка си на идващия ден, тъй като усеща мощно главоболие.

В " Пирогов " неврохирург посрещна Даная и майка й, вършат рентген и им споделят, че всичко е наред. По думите на неврохирурга ще я боли главата от лекото комоцио. Но рентгенът не е задоволителен. Ядрено-магнитен резонанс би дал по-ясна диагноза. 

Ани Стоянова споделя, че Даная не е оставена за наблюдаване и не е предписана терапия. По-късно се схваща, че има хематон и ги настаняват в отделението по неврохуругия. В Пирогов обаче е нямало налично лекарство, което спомага съсирването на кръвта. 

Коремен хируг преглежда Даная, когато тя стартира да повръща кръв. По думите на Ани я е имала контакт с здравна сестра, само че не идва неврохирург на визитация. 

На 6 май Даная  е преместена в реанимацията.  Според майката е пропуснато скъпо време за интервенцията, която е можело да избави живота на момичето. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР