В Петрич очакват президента Румен Радев тази вечер . Държавният

...
В Петрич очакват президента Румен Радев тази вечер . Държавният
Коментари Харесай

Очакват президента Румен Радев за тържественото честване на 110 години от Освобождението в Петрич

В Петрич чакат президента Румен Радев довечера. Държавният глава ще се включи в тържествената гала послучай110 години от Освобождението на Петрич. Цял ден в града се усеща извънредно празнично въодушевление,с низ от мероприятия, проведени от общината От 19.30 часа на площад " Евтим Евтимов " президентът ще одобри почетната рота и заря-проверката в южния град, осведомиха от пресслужбата на Румен Радев.

" Щастлив съм да ви поздравявам във връзка по мотив освобождението на Петрич от турско иго! На този ярък ден славим за прощален път подвига на нашите предшественици, които не се отхвърлиха да се борят за свободата на разпокъсана България. В огъня на Балканската война пламна осъществена фантазията и на петричани да отхвърлят подтисничеството.

На този ден преди 110 години в града тържествено идват капитан Никола Парапанов и неговата чета, а нашите предшественици се включват в бойните редици. За нас 28 октомври свети със силата и сиянието на 3 март, на 6 септември. Нека браним свободата си и неуморно и безмилостно отхвърляме всеки опит тежки окови да пречупят фантазиите ни.

Да носим постоянно в сърцето си нашия роден град, това красиво и неповторимо място, сгряно от вулкан Кожух, заредено с силата на Рупите, пропито от богата история, изпъстрена с премеждия, изваяли нашия непреклонен темперамент ", написа по-рано през днешния ден в одобрение към петричани кметът Димитър Бръчков.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР