В петото действие на протестите на движението на "жълтите жилетки"

...
В петото действие на протестите на движението на "жълтите жилетки"
Коментари Харесай

66 000 души са протестирали вчера в цяла Франция

В петото деяние на митингите на придвижването на "жълтите жилетки " през вчерашния ден в Париж и в други френски градове са взели участие 66 000 протестиращи, написа в. "Фигаро ", като се базира на държавни данни. За съпоставяне предходната събота стачкуващите в цялата страна бяха 126 000.

Протестите през вчерашния ден бяха белязани от по-малко принуждение, в сравнение с предходните уикенди. В Париж протестиращите се концентрираха главно по булевардите "Шан-з-Елизе ", "Осман " и на площада пред операта. В средата на деня през вчерашния ден в Париж протестиращите бяха 4000. За съпоставяне по същото време преди седмица, те бяха 10 000. Над 100 души бяха арестувани.

Сред митингите в столицата през вчерашния ден усещане направи демонстрацията на пет дами, облечени с червени анораци с качулка на главите, тъй че да наподобяват на признака на френската република - Мариана. Те бяха разтворили ципа на облеклата, тъй че да се вижда разголената им гръд, намазана с бронз. Петте "импровизирани Мариани " стояха неподвижни и безмълвни известно време пред силите на реда в региона на "Шан-з-Елизе ". Първоначално се смяташе, че гологърдият митинг на Марианите е дело на протестната група Фемен, само че тя отхвърли да има нещо общо. Оказа се, че това е следващата изява на пърформанс артистката от Люксембург Дебора де Робертис. Тя е известна с голите си появи във водещи френски музеи, като Лувъра и Орсе в Париж. Заради гола поява в светилището Лурд през септември Дебора де Робертис в този момент е съдена.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР