В петък ще преобладава слънчево време, с по-значителни увеличения на

...
В петък ще преобладава слънчево време, с по-значителни увеличения на
Коментари Харесай

Слънце или дъжд? Какво време ни очаква през дългия празничен уикенд

В петък ще доминира слънчево време, с по-значителни нараствания на облачността в следобедните часове. Ще се задържи съвсем без превалявания. Ще духа слаб, в Източна България - сдържан северен вятър. Максималните температури ще са сред 13 и 18 градуса, в София - към 15. Това сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието облачността ще е променлива, без превалявания. Ще духа сдържан северен вятър. Максималните температури ще са 13-15 градуса. 

Над планините облачността ще е променлива, постоянно забележителна, съвсем без превалявания. Повече слънчеви часове ще има над масивите от Западна България. Ще духа сдържан северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 8, на 2000 метра - към 0 градуса.

В събота и неделя постепенно ще се затопля и в последния ден от седмицата тук-там дневните температури ще са към 20 градуса. Облачността ще бъде най-вече забележителна: в събота сутринта - висока и междинна, а следобяд - по-плътна.

На обособени места, основно в планините в Западна България, ще превали дъжд. Вятърът ще е слаб, от изток-югоизток.

В неделя ще има купеста, над Западна България и Родопската област - и купесто-дъждовна облачност. Около и след обяд тук-там там ще превали временен дъжд, допустимо е и да прегърми. 

В понеделник покачването на температурите ще продължи. Преди обяд ще има повече слънце, а следобед се чака заоблачане и превалявания с гръмотевици.
 Топ 10 уикенд дестинации за разходка в България  Топ 10 уикенд дестинации за разходка в България  Топ 10 уикенд дестинации за разходка в България  Топ 10 уикенд дестинации за разходка в България
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР