В петък - от 12 ч. до 20 ч., и

...
В петък - от 12 ч. до 20 ч., и
Коментари Харесай

В петък и събота се променя организацията на движение в посока Варна на тежкотоварните камиони по участъци от АМ „Хемус

В петък - от 12 ч. до 20 ч., и в събота - от 8 ч. до 16 ч., се вкарва смяна в организацията на придвижването и краткотрайно се лимитира прекосяването на тежкотоварните камиони над 12 т в посока Варна по сектор от Автомагистрала „ Хемус “ сред 30-и до 47-и км. Тежкотоварният трафик ще се пренасочва по обходен маршрут при 30-ти км на Автомагистрала „ Хемус “ по пътна връзка „ Витинска река “, ще продължава по път I-1 София – Ботевград и път II-17 до пътен възел „ Ботевград “ при 47-ми км на Автомагистрала „ Хемус “. Ограничението е заради упования засилен трафик в края на работната седмица и ремонтно-възстановителните работи в тунелите „ Топли дол “ и „ Правешки хановe “.

При нужда, според от метеорологичните условия и интензивността на трафика, придвижването на МПС над 12 т ще се пренасочва и от пътен възел „ Правец “ /при 52-ри км/ по път I-3 Ботевград - Ябланица и ще се връща още веднъж на автомагистралата при пътен възел „ Осиковска Лакавица “ /при 60-ти км/.

В неделя от 14 ч. до 20 ч. ще бъде лимитирано придвижването на тежкотоварните коли над 12 т в посока София от 60-ти до 52-ри км на Автомагистрала „ Хемус “ в посока София. Тежкотоварният трафик ще се пренасочва по обходен маршрут от пътен възел „ Осиковска Лакавица “ /при 60-ти км/ по път I-3 Ботевград – Ябланица и ще се връща на автомагистралата по пътен възел „ Правец “ /при 52-ри км/. При нужда, според от метеорологичните условия и интензивността на трафика, придвижването на МПС над 12 т ще се пренасочва и от пътен възел „ Ботевград “ /при 47-ми км/ по път II-17 и по път I-1 София – Ботевград до пътна връзка „ Витинска река “ /при 30-ти км/ на Автомагистрала „ Хемус “.

Временната организация на придвижване ще е в действие в края на всяка седмица до 31 юли тази година. При нужда и според от метеорологичните условия и трафика, ограничавания може да се вкарват и в други сектори. Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да съблюдават разпоредбите за придвижване и напътствията на чиновниците на „ Пътна полиция “, да карат деликатно, спазвайки отдалеченост и със съобразена скорост, да не подхващат рискови изпреварвания, с които заплашват сигурността на всички останали пътуващи. Да не се употребяват спешните ленти по автомагистралите за по-бързо напредване при претрупан трафик. По този метод се попречва прекосяването на транспортните средства със специфичен режим на придвижване при положение на случай.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР