В петък облачността над страната ще е значителна, с по-съществени

...
В петък облачността над страната ще е значителна, с по-съществени
Коментари Харесай

Облаци и дъжд в петък, става още по-студено

В петък облачността над страната ще е забележителна, с по-съществени разкъсвания по поречието на р. Дунав, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Около обяд в Рило-Родопската област ще стартират превалявания, които до вечерта ще обзет по-голямата част от Южна България. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще се усили.

Максималните температури ще бъдат сред 13° и 18°, вСофия оптималната температура ще бъде към 13°.

През нощта против събота преваляванията ще се усилят, ще обсег и Източна България; тук-там ще бъдат обилни. Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от междинното за април.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, само че без превалявания. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще се усили. Максималните температури ще бъдат 13° и 16°. Температурата на морската вода е 11° и 14°. Вълнението на морето ще е към 2 бала. През нощта против събота ще стартират превалявания от дъжд и тук-там ще бъдат обилни.

Над планините облачността ще е забележителна. Още преди обяд в Рило-Родопската област ще стартират превалявания от дъжд, над 1300 метра - от сняг; тук-там количествата ще са обилни. Вятърът в ниските елементи ще се ориентира от изток-югоизток и ще се усили, а по билата ще е мощен от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра - към 0°.

В събота преваляванията ще продължат, интензивни и обилни по количество ще са в Източна България, там североизточният вятър по-късно денем ще се обърне от север-северозапад. Минималните температури ще са от 3°-4° в обособени котловини в Югозападна България до 11°-12° в източните региони.

До сутринта в неделя преваляванията в множеството региони за малко ще спрат, ще има и краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността, вятърът ще се ориентира от юг-югоизток. Минималните температури ще са най-вече сред 2° и 7°, дневните температури ще се покачат с 3-4 градуса. Още преди обяд ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания, ще прегърми; в Югозападна България има нараснала възможност явленията да са по-интензивни.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР