В петък на Национален съвет Зелено движение, част от коалицията

...
В петък на Национален съвет Зелено движение, част от коалицията
Коментари Харесай

В навечерието на местните избори: Цепи ли се на две Зелено движение?

В петък на Национален съвет Зелено придвижване, част от обединението Демократична България ", е взето решение за провеждане на ново Национално заседание при започване на октомври месец, като в дневния ред е включена точка за закриване на придвижването чрез разделяне на две нови партии.

Това оповестява известният член на ЗД Тома Белев на фейсбук страницата си. Официална позиция на Зелено придвижване няма, а и неговият ръководител Владислав Панев към момента не е коментирал случилото се от последната седмица.

Доклад на контролната комисия изтече в медии и показа установен опит за манипулиране на вота в самата партия, чрез фиктивни и/или подставени пълномощници. Според някои представители това е опит Зелено придвижване да бъде " завладяно " от фиктивни членове, като благодарение на невалидни пълномощни дребна група партийци е повлияла върху вътрешните избори в партията. Схемата почнала да се разкрива на Националното заседание декември 2022 година, когато и вътрешните избори са били касирани.

В последните месеци е имало оставки в партията в няколко организации, включително 6 локални организации са закрити. Не всички обаче които са взели участие във вътрешния прелом са се отдръпнали, написа Тома Белев, като показва, че в последното решение за бъдещо разделяне са взели участие и такива.

Като член на Националния съвет Тома Белев е дал своя вот срещу, защото смята, че България има потребност от зелена политическа мощ, която да пази правото на жителите на здравословна околна среда и съхранена природа. " За мен закриването и разделянето на Зелено придвижване по средата на предизборна акция е политическо безумство и се надявам Народно събрание да преразгледа своето решение. "

" Отчитам, че самото решение на националното заседание от декември 2022 и отчетът на анкетната комисия е доказателство за демократични обичаи в Зелено придвижване. Опитите да бъде овладяна или заличена партията, включително употребявайки финансов запас, е доказателство, че тя има място в политиката на България и прави дейности, заплашващи корупционното и антиекологично статукво. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР