В петък министър-председателят Бойко Борисов поиска и прие оставката на

...
В петък министър-председателят Бойко Борисов поиска и прие оставката на
Коментари Харесай

Защо падна главата на Бисер Петков?

В петък министър-председателят Бойко Борисов изиска и одобри оставката на министъра на труда и обществената политика Бисер Петков. Кадровото решение на премиера е въз основа на насъбрани във времето учредения. Премиерът счита, че темповете, с които Министерството на труда и обществената политика работи, не дават отговор на обществено-политическите упования. Бисер Петков бе назначен за обществен министър на 4 май 2017 г. „ Бих определила тази оставка като изненада. Това е нов род, който следим при ръководството на Борисов. Най-често сме ставали очевидци на оставки, когато има някакъв доста сериозен скандал или някакъв доста сериозен проблем ”. Това  коментира социологът от „ Тренд " Евелина Славкова в студиото на „ Събуди се ”.

„ До този миг по-голямата част от министрите при ръководството на Борисов са се разделяли с поста си на база на някакъв обществен скандал, на който сме станали очевидци ”, безапелационна е тя.

„ Тук към този момент виждаме нов подробност – искане на оставка поради насъбрани във времето проблеми, макар че в сегашния миг по-скоро виждаме, че в областта на опазването на здравето има проблеми, в сравнение с в областта на труда и на обществената политика ”, счита още Евелина Славкова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР