Руското министерство на вътрешните работи обяви промени в правния статут

...
Руското министерство на вътрешните работи обяви промени в правния статут
Коментари Харесай

Украинските граждани в Русия са изправени пред експулсиране от началото на 2025 г.

Руското министерство на вътрешните работи разгласи промени в правния статут на украински жители в Русия, които са изправени пред депортиране от страната, в случай че не преминат през редица процедури и не получат по този начин наречената " зелена карта ", написа съветската работа на BBC.

Както оповестява Интерфакс, базирайки се на декрет, подписан от Владимир Путин, жителите на Украйна и лицата, които са имали поданство на самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР, правото на престояване на територията на Русия се резервира без ограничение на периода, при изискване че преминат регистрация на пръстови отпечатъци, правене на снимки и медицински обзор.

След привършване на тези процедури териториалните органи на съветското Министерство на вътрешните работи ще издават на жителите по този начин наречената " зелена карта " - документ по общоприет формуляр.

Гражданите на Украйна, които са кандидатствали за " зелена карта " преди 31 декември тази година, няма да бъдат депортирани и срокът им на краткотрайно престояване няма да бъде скъсен, само че тези, които не са получили този документ и не са минали през посочените процедури, са изправени пред депортиране от Русия от началото на 2025 година, уточниха от пресцентъра на съветското Министерство на вътрешните работи.

За чужденци с позволение за престояване или уверение за непрекъснато престояване в окупираните от Русия Донецка, Луганска, Запорожка или Херсонска област съветското Министерство на вътрешните работи удължи правото на престояване в тези територии въз основа на документите, които имат (включително изтекли). ) до 31 декември 2024 година в това число.

" Украински жители, регистрирани на територии отвън ЛДНР, Херсонска и Запорожка области, които не са получили зелена карта, няма да бъдат експулсирани от страната до 31 декември 2024 година ", оповестява Интерфакс.
 Съединени американски щати отново избавиха Украйна - вижда ли се обаче краят на войната?
Съединени американски щати отново избавиха Украйна - вижда ли се обаче краят на войната?

Днес е пределно ясно, че нито руснаците, нито украинците, нито европейците, нито даже американците нямат ни минимален интерес от продължаването на тази война
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР