В Перник търсят откъде идва огромната загуба на питейна вода.

...
В Перник търсят откъде идва огромната загуба на питейна вода.
Коментари Харесай

Коледа на сухо: Продължават режимът на водата и проверката в "Стомана”

В Перник търсят от кое място идва голямата загуба на питейна вода. Десетки фамилии посрещнаха Коледа не на режим, а въобще без вода.
Трима души със подозрения за ешерихия коли са признати в болничното заведение в Перник Настанени са с недоволства от температура и гадене в Инфекциозното поделение
Междувременно стана ясно, че трима души са признати със подозрения за ешерихия коли в болничното заведение в Перник.

В пернишкия квартал “Kалкас” Коледа е друга от другите. Всички са посрещнали празниците с пресъхнали чешми. А това, което чакат, е животът им да се промени. Надяват се от чешмите им да потече вода – и по опция – да е чиста.

Снимка: bTV

Водата въобще не е стигнала до някои от къщите в квартал „ Калкас” от ноември до през днешния ден, настояват пострадалите.

Хората, чийто живот се върти към това по кое време ще има и по кое време няма вода, питат тъй като даже този режим не се съблюдава.

Снимка: bTV
" Всеки ден давам по 20 лв. за минерална вода. Да сготвям и да къпем бебето с минерална вода”, споделя Юлия Георгиева.

Посрещат Коледа с цялостни перални, в които облеклата им мухлясват. А за първи път мнозина не съумели да се изкъпят.

Снимка: bTV
„ В тези дни коледни се надявахме на един коледен подарък - най-малко през днешния ден и през вчерашния ден да имахме вода. Вчера въобще не пристигна, а през днешния ден за към два часа....”, споделя Камелия Максимова.

В същото време управляващите влязоха в пернишката " Стомана ", с цел да търсят от кое място изтича питейната вода.
Проверката на територията на „ Стомана ” е за течове, не за кражба на вода Изкопните дейности започнаха, откакто през вчерашния ден бе призован спешен щаб
„ Те си правят работата и търсят течове, а ние сме уверени, че на нашата територия няма нерегламентирани отклонения”, изясни Константин Стаменов- акредитиран представител на " Стомана индъстри ".

Снимка: bTV
„ Оказа се че този Клон 2, където сменихме крана, в един периметър от 2 километра има отечка, която е 90 литра в секунда”, съобщи Емил Костадинов - регионален шеф на Перник.

Снимка: bTV
„ Установяваме доста течове, евентуално виждате и вие, надолу всичко е блата и езера”, изясни Емил Караниколов - министър на стопанската система.

Проверяващите са безапелационни, че в тази ситуация става дума за повреди, а не за отклонение на питейна вода.

Снимка: bTV
Перник е в бедствено състояние до 29 декември. А в квартал „ Калкас” се надяват най-малко оповестеният воден режим да се съблюдава.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР