В периода от 25.05-30.05.2024г. се извършиха авиационни третирания срещу марокански

...
В периода от 25.05-30.05.2024г. се извършиха авиационни третирания срещу марокански
Коментари Харесай

Приключиха авиационните третирания срещу марокански скакалец в област Кърджали

В интервала от 25.05-30.05.2024г. се направиха авиационни третирания против марокански скакалец на територията на пет общини в област Кърджали - общ. Черноочене, общ. Кърджали, общ. Джебел, общ. Кирково и общ. Момчилград, оповестиха от пресцентъра на БАБХ.

В къси периоди Областната администрация Кърджали и Областната дирекция по сигурност на храните (ОДБХ) – Кърджали сътвориха организация и неотложно започнаха дейности за незабавно извеждане на растително защитни мероприятия върху засегнатите площи. Общо обработените са 19 851 дка.

Наблюденията, осъществени от инспекторите и специалистите по растителна отбрана, след извършените третирания, демонстрираха, че е реализиран добър резултат от използването на определения артикул. Не се следи влияние върху нецелевите организми. 

Празните опаковки от потребления артикул за растителна отбрана са събрани и предадени по съответния ред, според Системата за събиране и ръководство на опаковки от артикули за растителна отбрана.

На съображение постъпилата информация от останалите ОДБХ, все още на територията на страната няма открито намножаване на марокански скакалец, което да постанова използване на незабавни ограничения.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР