В периода 18 – 20 септември, във Варна, ще се

...
В периода 18 – 20 септември, във Варна, ще се
Коментари Харесай

Национално учение на Единната спасителна система във Варна

В интервала 18 – 20 септември, във Варна, ще се организира Национално взаимно обучение „ Търсене и избавяне при авиационно произшествие и очистване на следствията ”. Учението обгръща дейности на съставните елементи на Единната избавителна система по образуване, управление и взаимоотношение на силите и средствата за търсене, избавяне и очистване на следствията при авиационно произшествие на въздухоплавателно средство до воден обект.
Практическата част от учението ще се организира на 19-ти септември 2019 година в град Варна, в региона на плажна линия на кв. „ Аспарухово “. В него ще вземат участие екипи: Министерство на вътрешните работи, МТИТС, МО, Министерство на здравеопазването, Община Варна, БЧК и други
Организатори са Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Министерство на вътрешните работи и Главна дирекция „ Гражданска въздухоплавателна администрация “, в осъществяване на условия на Конвенцията за интернационалното гражданско въздухоплаване, Закона за гражданското въздухоплаване, Закона за отбрана при бедствия и Наредба № 12 на МТИТС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР