В Пентагона министърът на отбраната Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов

...
В Пентагона министърът на отбраната Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов
Коментари Харесай

Каракачанов се срещна с американския си колега в САЩ, занесе писмо от Борисов за Тръмп

В Пентагона министърът на защитата Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността се среща с военния министър на Съединените щати Марк Еспер.

Предвижда се те да подпишат 10-годишната Пътна карта за съдействие в региона на защитата. В нея са заложени проектите за рационализация на българските въоръжени сили, районните аспекти на стратегическата среда на сигурност, в това число бъдещите проекти на Вашингтон по отношение на структурата на силите им.

Пътната карта се базира върху Споразумението за съдействие със Съединените щати от 2006 година и го доразвива, предвид на новите провокации в районен и световен аспект.

Документът обрисува рамката, по която би трябвало да се развиват българските въоръжени сили до 2030 години.

Висока оценка за напредъка в двустранното съдействие сред България и Съединени американски щати в региона на сигурността и защитата бе изразена по време на диалозите сред вицепремиера и министър на защитата на нашата страна Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността на срещата с Маркус Томи, шеф по НАТО и европейските стратегически въпроси в Съвета за национална сигурност към Белия дом.

Това бе първата от поредицата срещи на почналото през днешния ден, 5 октомври, работно посещаване на министър Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността в Съединени американски щати.

Двете страни подчертаха основната роля на срещата сред премиера Борисов и президента Тръмп преди година за задълбочаване на стратегическия разговор сред България и Съединени американски щати. Министър Каракачанов връчи персонално писмо от българския министър-председател Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г до президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския.

В хода на диалозите беше разисквана тематиката за евроатлантическата интеграция на Западните Балкани и беше подчертана ролята на България като генератор на сигурност и непоклатимост в района.

" Някои от страните на Западните Балкани би трябвало да извървят своя път, като покрият изцяло критериите за участие в Европейски Съюз и изпълнят своите отговорности в границите на двустранните си контракти с други страни от района ", акцентира министър Каракачанов.

В умозаключение той уточни значимостта на Европейския съюз и НАТО в региона на сигурността и защитата, като категорично акцентира възходящата роля на двустранното съдействие със Съединени американски щати в подтекста на нарасналите опасности за сигурността в региона на Балканите, Черно море и Близкия изток.

На срещата от българска страна участваха началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов, шефът на дирекция „ Отбранителна политика и обмисляне “ на Министерството на защитата бригаден военачалник Радостин Илиев и шефът на дирекция „ Връзки с обществеността и протокол “ на Министерството на защитата Александър Урумов.

По-късно денем министър Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността организира среща с представители на управлението на „ Локхийд Мартин “, на която бе разисквано осъществяването на контракта за доставка на Ф-16. От страна на „ Локхийд Мартин “ бе очебийно, че индустриалният развой върви според подписания контракт. Заявена бе и готовността за продължение на съдействието в процеса на рационализация на Въоръжените сили на Република България.

В рамките на визитата на българския министър на защитата в Съединени американски щати предстоят срещи в Пентагона с министъра на защитата Марк Еспер, както и в Сената и Държавния департамент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР