В Пекин завърши продължилия една седмица конгрес на управляващата Китайска

...
В Пекин завърши продължилия една седмица конгрес на управляващата Китайска
Коментари Харесай

Китайската комунистическа партия с нов ЦК, разширяват правомощията на Си Цзинпин

В Пекин приключи траялия една седмица конгрес на ръководещата Китайска комунистическа партия, заяви организация Синхуа. Избран бе нов състав на 200-членния Централен комитет, който ще управлява партията през идващите 5 години, и нов състав на Централната комисия за инспекция на дисциплината.

Близо 2000 делегати утвърдиха промени в устава на партията, които се чака да разширят пълномощията и да укрепят позициите на китайския водач Си Цзинпин, отбелязва Асошиейтед прес. Чуждестранни медии не бяха позволени в залата по време на първата част от заключителното съвещание, когато, както се допуска, се е състояло гласуването. Преди одобряването на измененията в партийния правилник бе прочетена аргументация за нуждата от тях, в която няколко пъти бе упоменат Си Цзинпин и неговите достижения, само че към този момент поправките в устава не са оповестени.

На предходния конгрес единомислещо бе решено в устава на партия да бъдат включени като един от основополагащите правила.

" Идеите на Си Цзинпин за социализъм с китайска специфичност в новата ера ". С това Си на процедура бе подложен наедно с създателя на Китай Мао Цзедун.

Днес в късото си заключително изявление Си сподели за измененията в Устава, че те " обрисуват ясни условия за продължение и подсилване на цялостната водеща роля на партията ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР