В първите дни на ноември стартира подготовката на кинопродукция -

...
В първите дни на ноември стартира подготовката на кинопродукция -
Коментари Харесай

Търсят се сценаристи за екранизацията на романа на Галин Никифоров "Тяло под роклята"

В първите дни на ноември започва подготовката на кинопродукция - екранизация по едноименния разказ на Галин Никифоров " Тяло под роклята ". (изд. СИЕЛА, 2018 г.). По проект на екипа, въодушевен от героите и фабулата в романа, се окачва в края на 2022-а, филмът да се появи в каталозите на най-големите кино платформи.

Продуценти са Анелия Касабова - Константинова ( " МИСИЯ 23 " ) и Михаил Константинов ( " Студио Бленд " ). Предстои окончателното съставяне на главния екип на продукцията, а първичната селекция на сюжетите ще започва до края на годината. Първи стадий ще съставлява креативен конкурс за основаване на сюжет.

Вдъхновени от романа на Галин Никифоров " Тяло под роклята ", който и рецензия, и читатели посрещнаха с огромен интерес, членовете на екипа възнамеряват да разгласят напълно скоро креативна конкуренция за написването на сюжет, отворена за всички фенове и читатели на романа.

Този конкурс е самобитен казус в историята на българското кино. За първи път екипът поема самодейността не да предложения, а да откри перото, което вдъхне живота на героите от книгата на огромни екран. Екипът търси гении в извайването на фабулата, интерпретация на главните сюжетни линии в романа и смели реформаторски решения.
Идеята за плана е на Анелия Касабова, основател на един от най-активните креативен хъбове в София - " МИСИЯ 23 ", профилиран в генерирането на арт събития и сцена за показване на истински планове в региона на литературата, фотографията, киното и технологиите. Дебютът във филмовите среди ще е втори сполучлив план за Анелия Касабова и нейният бизнес сътрудник в " Лигна груп " Геновева Христова, откакто екипът им води в звездна орбита и в епицентъра на музикалния конкурс " Евровизия " Виктория Георгиева.

Михаил Константинов е създател на Студио " Бленд " (1996 г.) в партньорство с Методи Евстатиев. Студио " Бленд " е компания, профилирана в продукция и постпродукция на игрални, документални, музикални, механически, просветителни и презентационни филми; телевизионни излъчвания и поредици; рекламни и музикални видеоклипове и художествена снимка.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР