В партньорство с Община Пловдив ще бъде почистен почистим Паметника

...
В партньорство с Община Пловдив ще бъде почистен почистим Паметника
Коментари Харесай

Емблематични паметници в Пловдив ще бъдат почистени, за да станат отворена музикална сцена |

В партньорство с Община Пловдив ще бъде измит почистим Паметника на Съединението по случай 6 септември - Ден на Съединението и формален празник на града. Инициативата е първа от поредност събития като част от стратегия “Наследство ” на фондация “Пловдив 2019 ” и българската медия за модерна електронна музика - Фонотека Електрика, наречена Altitude Attitude и е подкрепена от Nexo - една от водещите институции за ръководство на цифрови активи в света.



Проектът Altitude Attitude цели да трансформира шест емблематични местоположения в Пловдив в отворена сцена за шест музикални осъществявания на известни български създатели. Освен Паметника на Съединението ще бъдат почистени още четири културно-исторически паметника в интервала 3 септември - 2 октомври.

Културно-историческите монументи Бунарджик, Младежки рид, Небет тепе, Сахат тепе и Паметник на Съединението ще бъдат почистени от надписи, надрасквания и съпътстващи замърсявания.

Шестте музикални осъществявания ще бъдат снимани на видео и излъчени в другите европейски столици на културата Каунас (Латвия), Нови Сад (Сърбия) и столицата за 2023 година Елевсина (Гърция), за да разпространява по едно и също време историческото завещание на Пловдив и електронната сцена на България.



Почистването ще се случи преди събитията на определените местоположения, с цел да показа града и неговото завещание по най-хубавия метод.

Първото разчистване започва на 3 септември с Паметника на Съединението, където на идващия ден ще се организира откриващото събитие от серията Altitude Attitude. То стартира с осъществяване на създателя на пловдивския аудио-визуален колектив –.



Програмата продължава с почиствания на 10 септември – Бунарджик; 17 септември – Младежки Хълм; 24 септември – Небет Тепе; и 1 октомври – Сахат Тепе. Съпътстващите музикални събития се случват в деня след всяко разчистване. На всяко събитие ще бъде сниман едночасов видеоклип с фрагменти от земя и въздух, с цел да усетим местата на Пловдив с музиката на (11 септември), (18 септември), (25 септември) и (2 октомври). Всеки от изброените монументи ще има и собствен неповторим образен образ, за който ще се погрижи образният актьор Петко Танчев – съосновател на креативното студио SenseLab и Мелформатор.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР