В Париж 60-години по-късно мечтата на Кристо и Жан-Клод вече

...
В Париж 60-години по-късно мечтата на Кристо и Жан-Клод вече
Коментари Харесай

Мачтата на Кристо: Триумфалната арка ще остане опакована през следващите две седмици

В Париж 60-години по-късно фантазията на Кристо и Жан-Клод към този момент е реалност. Опакованата триумфална арка публично е отворена за гости.

За инсталацията работи екип от към 1200 души. За международното културно събитие.

Всички, които през днешния ден посрещат публиката, са чакали средата на май, когато в уеб страницата на фондацията на Кристо и брачната половинка му Жан-Клод публично е оповестено началото на състезанието. Следват два стадия на селекция. Избраните сами намират къде да се настанят в Париж. Повечето употребяват годишния си отпуск за тези две седмици мечтана работа и наложително приказват няколко западни езика.

6:30 ч. сутринта. Първата промяна е на терен, прецизира се всеки подробност по посрещането на публиката.

Около 10 часа към този момент всеки може да пипне инсталацията. И да задава въпроси.

Това евентуално ще е предпоследният осъществен план на Кристо, в случай че въобще в миналото се получи позволение за последния - мастаба в Абу Даби.

„ Това са плановете, по които работихме и са задоволително кристализирани като артистична визия, с цел да може да бъдат изпълнени. В другите доста елементи ги няма в тях. Но за тези има чертежа все едно на плана и би трябвало да бъдат изпълнени “, споделя Владимир Явашев, племенник на Кристо и началник на екипа по " Опаковането "

Стотици каталози на Кристо се продават за минути на площада към Арката.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР