В пълна мистерия е обвита причината за пожара, изпепелил апартамент

...
В пълна мистерия е обвита причината за пожара, изпепелил апартамент
Коментари Харесай

Кой запали социалния блок в петричкото село Коларово?! Мистерия, геройство, 9 човека, извадени от огъня, спасена горяща жена и големи щети 

В цялостна тайнственост е обгърната повода за пожара, изпепелил апартамент в обществения блок в петричкото село Коларово и заплашил живота на доста хора, жители на постройката. Огненият пъкъл се разигра на 2-ри март след обяд и обхвана цялото жилище, трансформирайки го за броени минути в развалина, от която е извадена горяща 70- годишна жена, скрита зад диван в помещението. 9 от живущите са изведени на открито, мощно уплашени. Първи на мястото на случая идват полицейският контрольор Тодор Кимов и учителят по физическо образование Вл. Кючуков.


" Към 14. 00 часа, мл. полицейски контрольор Тодор Кимов е на работа в приемната на селото. Забелязва дим, излизащ от жилищна постройка на общината, в която са настанени обществено слаби хора. Незабавно подава сигнал на тел. 112 и се насочва натам. По пътя го застига млад мъж, учителят по физическо образование в локалното учебно заведение и двамата за минути се озовават пред постройката, обхваната към този момент от пламъци.

Мл. контрольор Кимов преценя за минути ситуацията и без съмнение, дружно с учителя, влизат в постройката и съумяват да изведат на безвредно място деветима от жителите, измежду които и дамата, която гори. Кимов раздира облеклата и, извеждат я на открито и дружно с кмета на селото В. Спасова я качват в пристигналата за минути кола за спешна помощ.

Пострадалата е 70-годишната Велика, която от години живее в обществено жилище. Лекарите откриват, че дамата е с 35% изгаряния по тялото от втора и трета степен и незабавно я подготвят за превозване в Пирогов, с действителна заплаха за живота. Тя е и с тежко онкологично заболяване, което още повече утежнява положението и. И до през днешния ден лекарите в Пирогов се борят за живота и, настанена е в реанимация на столичния медицински институт.

Пожарникарите съумяват да загасят огъня, тъй че да спасят останалите жилища и постройките в съседство. Социалният блок се намира в центъра на селото, изпод има заведение, което се посещава от деца, купуват закуски от там, не ми се мисли какво би станало, в случай че огънят се бе увеличен, разяснява кметът на селото Вили Спасова, която е в непрекъсната връзка с Пирогов, с цел да получава информация за потърпевшата Велика...

Как обаче е горящ пожарът, от кое място е тръгнал -никой не споделя. Основната работна версия е, че го е запалила Велика, направила опит за самоубийство...

Още повече, че не за първи път към нея има сходен огнен случай. Преди време е пламнала къщата в село Ключ, където тя живеела. И тогава е имало подозрения, че точно тя е запалила пожара. Какво тъкмо е направила не е ясно. Жената е тежко болна и е допустимо заболяването и да е засегнала и душeвността и, и да го е направила вследствие на тежка меланхолия., разясняват хората в селото, събрали се за минути пред горящата постройка.

Дни наред хората от Коларово благодарят на героите контрольор Кимов и учителят Кючуков, рискували личния си живот, с цел да спасят непознатия. И назовават случилото се игра на " дребния демон ", поради оживеността на мястото, където се намира постройката и опцията пожарът да изпепели цялата постройка, дружно с намиращите се в нея администрации и заведение и да вземе човешки жертви. Щетите са огромни. Комисия ги разказва, с цел да стартира незабавно ремонтът на апартаментите-дом на обществено слаби хора.

П. Петрова

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР