В ОУ Никола Обретенов“ деца демонстрираха приложението на новите технологии

...
В ОУ Никола Обретенов“ деца демонстрираха приложението на новите технологии
Коментари Харесай

Зам.-ръководителят на посолството на Израел Наама Леви посети Русе

В ОУ „ Никола Обретенов “ деца демонстрираха приложението на новите технологии в класната стая

Днес зам.-ръководителят на дипломатическата задача на Израел в България Наама Леви посети Русе. Тя беседва с кмета Пенчо Милков и екипа му и посети ОУ „ Никола Обретенов “.

От 3 години в учебното заведение се образова “високотехнологична ” паралелка и пред формалните посетители децата демонстрираха качествата си да програмират роботи, да основават уеб страници, анкети, както и ръчни модели на машини. 

„ Впечатлена съм и считам, че русенското учебно заведение би трябвало да е образец за другите учебни заведения в България. Високо правя оценка и обстоятелството, че обвързвате дилемите на децата с опазването на природата “, показа Наама Леви.

По-рано дружно с кмета тя разиска опциите за съдействие и обмяна на опит в разнообразни сфери сред Общината и израелската страна. Леви акцентира, че поради климатичните промени главен фокус на държавната политика в родината ѝ е опазването на околната среда и понижаване загубите на вода.

Дипломатът се срещна и със зам. кмета Енчо Енчев и шефа на Международния фестивал „ Мартенски музикални дни “ Ива Чавдарова. Те насочиха признателност към израелската страна за поддръжката, оказвана в годините за реализирането на емблематичния за Русе конгрес.

" С екипа ми се усещаме добре признати от българите ", показа госпожа Леви в края на визитата си и насочи поздравления за българското гостолюбие и приемливост.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР