В отворено писмо-позиция до медиите бившият правосъден министър Иван Демерджиев

...
В отворено писмо-позиция до медиите бившият правосъден министър Иван Демерджиев
Коментари Харесай

Иван Демерджиев се отказа да е зам.-министър на Рашков

В отворено писмо-позиция до медиите някогашният правосъден министър Иван Демерджиев опровергава информацията , че е .

В изказването си Иван Демерджиев изяснява, че в последните месеци е водил диалози, от който да продължи своята решителна битка с корупцията. Демерджиев е имал свои с " ъображения и обструкции " за мястото си в Министерство на вътрешните работи, които са траяли и след известието от страна на пресцентъра на Министерски съвет за назначението му. Днес обаче Иван Демерджиев твърдо декларира, че това не е позицията , " от която мога да направя решителни нови стъпки в битката с корупцията и за одобряване на върховенството на правото " Затова и очевидно я отхвърля.

" Никога не съм бягал от отговорност, когато съм имал изясненост какво се чака от мен и при какви условия ми се предлага да реализира заложените цели. В случая не получих до дъно изясненост по тези въпроси, заради което и не съм поемал отговорност. Не имам вяра, че препоръчаната ми позиция в актуалната обстановка ще ми разреши да извърша главното си предпочитание - да оказа помощ за действителната смяна в България ", декларира Демерджиев.
 Иван Демерджиев: Има над 10 сигнала против основния прокурор Иван Гешев
Иван Демерджиев: Има над 10 сигнала против основния прокурор Иван Гешев

За укриване на документи, за служебно въздействие

Демерджиев декларира обаче и че надълбоко почита министър Бойко Рашков и има вяра, че той прави всичко по силите си да се пребори посредством потенциала на Министерство на вътрешните работи с порочните феномени от последните години. Също по този начин декларира и че е подготвен да продължи да оказва помощ на всеки, който има същинско предпочитание да води битка с корупцията.

Припомняме, че с изключение на като зам.-министър в Министерство на вътрешните работи, Демерджиев бе спряган и като възможен началник на новата комисия КПКОНПИ , след разделянето й, за каквато смяна в законодателството се оповестиха от " Продължаваме промяната ".
 Демерджиев настоя за закриване на спецсъда на конференцията на Гешев
Демерджиев настоя за закриване на спецсъда на конференцията на Гешев

Иван Гешев: Промените не би трябвало да личностно стимулирани

Припомняме, че Иван Демерджиев наследи на поста длъжностен министър на правораздаването Янаки Стоилов, когато той стана парламентарен арбитър. Демерджиев поддържа изцяло самодейностите на своя предходник за, включително и конституционното дело, и други Допълнително на основния прокурор Гешев и заместника му Цветанова, защото те са скрили информация за това на прокурорите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР