В отношенията между България и Русия се демонстрира повече близост

...
В отношенията между България и Русия се демонстрира повече близост
Коментари Харесай

Какво ни казват жестовете на Борисов и Медведев при срещата им

В връзките сред България и Русия се показва повече непосредственост и убеденост, в сравнение с има. В сянката на тези публични връзки стои едно огромно напрежение.

Това разкри в предаването „ Тази неделя” психологът Росен Йорданов. Той се опита да проучва жестовете на формалните фотоси от срещата сред министър председателите Бойко Борисов и Дмитрий Медведев и какво тъкмо ни споделят те. „ Позата на съветския министър председател – оптимално обтегнат, торсът е несъзнателен знак за това какъв брой си непосредствен с един човек – ти приближаваш тялото си, в случай че той ти е прелестен и леко го отдръпваш, в случай че изпитваш отрицателни усеща. Очевидно е, че съветският министър председател се е отдръпнал и се опитал да увеличи растежа си с това изпъване”, сподели психологът и добави, че очите на Медведев са студени.

По думите му, Борисов се е държал като хазаин, а съветският министър председател е седял на ръба на стола, което приказва за безпокойство, напрежение и предпочитание бързо да си тръгнеш. „ Важното е да се обръща внимание накъде сочат очите на съветския министър председател.Той съвсем в никакъв случай не гледа към Борисов, което не забелязахме при срещата му с българския президент. Там имаше повече очен контакт”, съобщи Йорданов.

Психологът добави, че в невербалният език жестикулирането значи обрисуване на територия, освен акомпаниране на изявлението. „ Обърнете внимание – той непрестанно гледа встрани и е фокусиран върху нещо напълно друго. Нашият министър председател би трябвало да внимава за позата си, да не се привежда, тъй като се стига до комични ситуации”, съобщи психологът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР