В отговор на въпрос министър Стоянов каза, че действително има

...
В отговор на въпрос министър Стоянов каза, че действително има
Коментари Харесай

Калин Стоянов: На кораба Верила с български екипаж са открити 500 кг кокаин


В отговор на въпрос министър Стоянов сподели, че " фактически има подобен случай, екипажът е от 17 български жители и един украински ". Имаме информация, че са арестувани, желае се потвърждаване, че екипажът, който е там, е български, добави министърът. Той сподели, че за момента има доста дейна връзка на равнище оперативно интернационално съдействие, тъй че занапред ще излизат обстоятелства по случая.

Вицепремиерът Мария Габриел заяви, че тече оперативно следствие по случая и Министерството на външните работи е поискало информация.

Кораб за насипни товари, дошъл в Ирландия от Канада, е част от продължаваща интервенция на ирландската полиция и данъчна работа, които претърсват плавателното средство за опиати. При първия стадий на претърсването са открити минимум 300 кг кокаин в пакети на борда на кораба и управляващите имат намерение да извършат по-подробно претършуване на плавателния съд.

Корабът за насипни товари " Верила " е дошъл в ирландското пристанище Фойнс на западния бряг на страната във вторник сутринта. Той е благосъстоятелност на Параходство " Български морски флот " и е регистриран в Малта. Съобщава се, че корабът транспортира пшеница от Канада и е отплавал от Монреал на 9 декември.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР